8 deka vajat elkeverünk 3 tojás sárgájával s azután hozzá keverünk fél kiló passzírozott burgonyát körülbelül 3 jó nagy kanál lisztet s kevés sót.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Tojás nagyságú darabokra osztjuk, mindegyiket kissé kinyújtjuk, közepére fektetünk egy hámozott szilvát, vagy egy fél darab érett barackot, ujjainkkal felül összevéve gombóccá alakítjuk, sósvízbe kifõzzük s egy lábosba, - melyben egy kanál zsírt olvasztottunk, egyenként beletesszük. Tálalásnál magasra felrakjuk s pirított zsemlyemorzsával leöntjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!