2024.03.29. - Auguszta

Szárazbab fõzelék

1/2 liter válogatott, megmosott fehér babot lehetõleg folyóvízzel, egy fazékba fölteszünk fõni, egy darab disznóhús, füle, vagy lábával. A babnak legalább 3 óra kell, míg puha lesz s többször kell utána nézni, a víz hamar beforr s mindig utána kell önteni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha már puhulni kezd, megsózzuk és tovább fõzzük amíg a bab és hús is egész puha lett. Rántást készítünk, ha van pecsenye zsírunk, abból veszünk egy kanállal s egy kanál lisztet. Ha sárgás színe van már, finomra vágott hagymát teszünk a rántásba, hozzáöntjük a babot, jól elkeverjük, 1-2 kanál ecetet, tejfelt teszünk hozzá s még jó ideig fõzzük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!