2024.04.20. - Tivadar

Balatoni halerõleves ikrával

Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 1 dkg pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított halat, hagymát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot és az ízesítõket, fûszereket 2000 ml hideg vízben feltesszük fõzni. Az ikrát közben kevés sós vízben megfõzzük. A levest leszûrjük, és ha nem elég tiszta, akkor a tojásfehérje gyengén felvert habját pár percig forraljuk benne, majd átszürjük. A leves szép tisztává válik. Ezután még ízlés szerint fûszerezzük.
Csészében tálaljuk a külön kifõzött halikrával.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!