2024.04.25. - Márk

Betyárpaprikás

Hozzávalók 4 személyre: 1000 g birkahús, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. Olaj vagy zsír, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, 1,5 dl száraz vörösbor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A birkahúst a faggyútól és a hártyáktól megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, szûrõkanálba téve leforrázzuk, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zsiradékon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadunk egy kevés vizet és mérsékelt tûzön, fedõ alatt addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen szét nem fõ.

Hozzáadjuk a húst, a karikákra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, aláöntjük a vörösbort és fedõ alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára elkeverjük a lisztet, hozzáöntjük a paprikáshoz és jól kiforraljuk. Sós vízben fõtt burgonya illik hozzá.(de nem szentségtörés a galuska sem)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!