2024.04.24. - György

Sajtos körte

Hozzávalók: 300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, õrölt bors,õrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sajtot apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és õrölt szerencsendióval fûszerezzük. A körtét megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk, magházukat kiemeljük, és úgy vájjuk ki, hogy a körtének kb. 1cm vastag fala maradjon. A gyümölcshús felét a tojásos sajthoz keverjük és ezzel megtöltjük a körtéket. A gyümölcsöket vajjal kikent tûzálló tálba helyezzük, és elõmelegített sütõben, közepes hõfokon kb. 15 percig sütjük. Forrón és hidegen is tálalható. Nagyon jó köretként is, vadakhoz, szárnyasokhoz, különbözõ roládokhoz stb...!

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!