2024.03.29. - Auguszta

Meggyes rétes

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 4 ek. édes morzsa,(tört babapiskóta) 3 ek. kristálycukor, 400 g magozott meggy, 30 g mazsola, 50 g darált dió, fahéj, kevés étolaj a kenéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk vagy óvatosan, megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, dióval kevert édes-morzsával. Ráterítjük a meggyet, rászórjuk a mazsolát, és a maradék cukor keveréket.

A konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük a rétest. Megolajozott tepsiben, elõmelegített sütõben kb. fél óra alatt, megsütjük. Tálaláskor a ferdén vágott szeleteket porcukorral meghintjük. Amennyiben igazi ínyencségre vágyunk, akkor tálalhatjuk vanília fagyival, mártással és csoki öntettel is.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!