rss
  • Halas spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz olajos tonhal (egyenként kb. 150 g), 1 csõ piros húsú peperoni, 1 fej hagyma, 100 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2-1 ek. fehér- és vörösborecet, 1 tk. reszelt torma, 6 ek. olívaolaj, só, cayenne-i bors, cukor, 400 g spagetti, 1 csokor metélõhagyma.

    loading...

    A halat lecsepegtetjük, tálba tesszük, és villával széttörjük. A peperonit megmossuk, kimagozzuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettõt vékony csíkokra vágjuk. Az olajbogyót szeletekre vágjuk. Az egészet elkeverjük a hallal, végül hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A kétféle ecetet elkeverjük a tormával és az olajjal, majd a halmártáshoz adjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A csomagoláson lévõ utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra fõzzük, és lecsepegtetjük a tésztát. A metélõhagymát karikákra vágjuk. A halas mártással elvegyített spagettit a metélõhagymával díszítve forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós rakott puliszka (sós)

    Hozzávalók: 50 dkg kukoricadara, 35 dkg túró, 10 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dkg só, 2 dl tejföl.

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Bourbon Mint Julep

    Hozzávalók: 9 cl Bourbon, 4-5 mentalevél, 1 kiskanál porcukor, néhány csepp víz, jégkása.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Mexikói gulyás

    Hozzávalók 12 személyre :

    25 dkg füstölt szalonna (nem húsos), 25 dkg marhahús (lehetõleg lábszár), 25 dkg sertéshús (legjobb a lapocka), 25 dkg fehér bab, 50 dkg vöröshagyma (nem sok, kell bele!), 1 kis doboz sûrített paradicsom, 1 l vörösbor (száraz), 2 dl kechup, 1 l csontlé (lehet húsleveskockából), so, fûszerpaprika, chejen, chili, churri (izlés szerint)

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Sajtos töltött krumpli

    8 közepes nagyságú krumplit héjában sós vízben megfõzünk, meghámozzuk és a belsejüket kikaparjuk, áttörjük. 1 dl tejbõl, 1 dkg lisztbõl és 1 dkg vajból besamelt fõzünk, ha langyosra hûlt elkeverjük 1 tojás sárgájával, az áttört burgonyával, 10 dkg reszelt sajttal, sóval, csipetnyi szerecsendióval fûszerezzük.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúróra, 12 dkg búzadarára, 3 tojásra, 2 dl tejfölre, zsemlemorzsára
    olajra, porcukorra. és egy kis só.

  • Kókuszos-meggyes túrógolyócskák

    Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefõtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evõkanál Natreen édesítõpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál õrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evõkanál Natreen édesítõpor.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Erdei turmix

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 200 g spagetti, 2 ek. margarin, 500 g darált hús, 2 tojás, 200 g túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1 tk. cukor, 1 tk. só, szurokfû (oregano), olaj.

loading...