2024.03.29. - Auguszta

Halas spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz olajos tonhal (egyenként kb. 150 g), 1 csõ piros húsú peperoni, 1 fej hagyma, 100 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2-1 ek. fehér- és vörösborecet, 1 tk. reszelt torma, 6 ek. olívaolaj, só, cayenne-i bors, cukor, 400 g spagetti, 1 csokor metélõhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat lecsepegtetjük, tálba tesszük, és villával széttörjük. A peperonit megmossuk, kimagozzuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettõt vékony csíkokra vágjuk. Az olajbogyót szeletekre vágjuk. Az egészet elkeverjük a hallal, végül hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A kétféle ecetet elkeverjük a tormával és az olajjal, majd a halmártáshoz adjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A csomagoláson lévõ utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra fõzzük, és lecsepegtetjük a tésztát. A metélõhagymát karikákra vágjuk. A halas mártással elvegyített spagettit a metélõhagymával díszítve forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!