2024.04.20. - Tivadar

Gombás palacsinta

Hozzávalók 4 személyre: 100 g liszt, 100 ml tej, 4 tojás, ½ tk. tojásételek fûszerkeveréke, 1 cs. rucola, 250 g gomba, 3 ek. vaj, 1 tk. olajban elkevert provence-i fûszerkeverék, 1 tk. fokhagymakrém, só, 4 ek. tejföl, 2 ek. fehérbor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztbõl, a tejbõl, 100 ml vízbõl és a tojásból folyékony masszát keverünk. A tojásfûszerrel ízesítjük és 30 percig pihentetjük. A töltelékhez megmossuk és szárazra rázzuk a rucolát. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sütõt 90 fokra felmelegítjük. Serpenyõben felhevített 1 evõkanál vajon megpároljuk a gombát. A provence-i fûszerrel, a fokhagymakrémmel és sóval ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt és a fehérbort, majd végül a rucolát. Adagonként 1 teáskanál forró vajon egymás után 4 palacsintát sütünk, amelyet a forró sütõben melegen tartunk. Miután valamennyi palacsintát megsütöttük, a közepére halmozzuk a tölteléket és összehajtjuk. Tejföllel és rucolával díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!