rss
  • Gombás palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g liszt, 100 ml tej, 4 tojás, ½ tk. tojásételek fûszerkeveréke, 1 cs. rucola, 250 g gomba, 3 ek. vaj, 1 tk. olajban elkevert provence-i fûszerkeverék, 1 tk. fokhagymakrém, só, 4 ek. tejföl, 2 ek. fehérbor.

    loading...

    A lisztbõl, a tejbõl, 100 ml vízbõl és a tojásból folyékony masszát keverünk. A tojásfûszerrel ízesítjük és 30 percig pihentetjük. A töltelékhez megmossuk és szárazra rázzuk a rucolát. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sütõt 90 fokra felmelegítjük. Serpenyõben felhevített 1 evõkanál vajon megpároljuk a gombát. A provence-i fûszerrel, a fokhagymakrémmel és sóval ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt és a fehérbort, majd végül a rucolát. Adagonként 1 teáskanál forró vajon egymás után 4 palacsintát sütünk, amelyet a forró sütõben melegen tartunk. Miután valamennyi palacsintát megsütöttük, a közepére halmozzuk a tölteléket és összehajtjuk. Tejföllel és rucolával díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barbecue csirkeszárnyak

    Barbecue csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Rakott zeller

    Hozzávalók: 60 dkg zellergumó, 40 dkg laskagomba, 6 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarkabab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Rántott hagymakarikák

    Hozzávalók: 4-5 nagy fej hagyma, liszt, tojás zsemlemorzsa és olaj a kisütéshez.

  • Csokis mazsolás süti

    Csokis mazsolás sütiA 7,5 dkg margarint feldaraboljuk és a lisztel együtt elmorzsoljuk. A sütőport, a cukrot, a tojást és a tejet hozzáadva puha tésztát gyúrunk belőle. Enyhén lisztezett deszkán 35 cm*35 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Ecsettel megkenjük az olvasztott margarinnal és elosztjuk rajta a mazsolát és az apróra darabolt csokit. Az így töltött tésztából tekercset formázunk és kb. 2,5cm széles szeletekre vágjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és a szeleteket koszorú szerűen beállítjuk a formába és a tetejét a tejjel megkenjük.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1000 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, 200 g krumpli, 600 ml olaj, 40 g liszt, pirospaprika.

  • Jegeskakaó

    Hozzávalók: 1/2 l tejeskakaó, 2 adag vanilia-, vagy tejszínfagylalt, tejszínhab.

  • Harcsaszeletek kapros paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Vörösboros zselé

    Hozzávalók: fél l húsleves, 2 dl vörösbor, 4 tojásfehérje, 5 dkg zselatin.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 db tojás + 2 evõkanál tej villával felverve
    - 1 élesztõ
    - 8 dkg lágy vaj
    - 8 dkg porcukor
    - 1 csapott teáskanál só
    - 1 kis citrom reszelt héja
    - kb. 2 dl langyos tej
    - 5 dkg mazsola
    - 1 teáskanál porcukor
    - 2 teáskanál víz

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Epres daiquiri

    Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 e.kanál cukor, 18 tört jég, 8 e.kanál eperszörp, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum.

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Gombás húskrokett

    Hozzávalók: 30 dkg maradék sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, zsemlemorzsa, só, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, a sütéshez olaj.

  • Hideg krumplileves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.

  • Kelbimbó westfaliai módra


    Hozzávalók: 250 g kelbimbó, 150 g bacon szalonna, 0,2 l húsleves, 0.1 l fehérbor, 750g burgonya, 200g cserkészkolbász, 0.2 l tejszín, só, fehérbors, szerecsendió.

  • Borostyán kocka

    Hozzávalók: 4 db tojás sárgája, 100 g porcukor, 400 ml tej, 140 g rétesliszt, 170 g krém margarin, 15 g vaníliás cukor, 1 db barna piskótalap kicsi, fél sárga piskótalap.

loading...