2024.04.20. - Tivadar

Grillsajtos tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre:5 db tojás, 2 csomag Gici grillsajt, kevés olaj, 150g csemege uborka,1 csomag újhagyma, só, fehér bors, porcukor, 1 pohár kefir, fél citrom leve,1 kávéskanál csípõs mustár. Díszítéshez: salátalevél, paradicsom, petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojást hideg sós vízben feltesszük fõni, a forrástól számított 10 perc alatt keményre fõzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihûlni. A grillsajtot kevés olajon oldalanként 1-1 percig sütjük, majd hagyjuk kihûlni. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A csemege uborkát ugyanolyan csíkokra aprítjuk. A grillsajtból 3-4 cikket félreteszünk a tálaláshoz, a többit szintén csíkokra vágjuk.

A kihûlt tojásból 1 db-nak a sárgáját áttörjük, amit majd a mártáshoz keverünk, a többit pedig csíkokra szeleteljük. Tálban simára keverjük a kefirt, az áttört tojássárgájával, a citromlével és a mustárral. Sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, Beleforgatjuk a hagymát, uborkát, tojást, sajtot, és lazán összekeverjük. A képen látható módon tálaljuk. Adhatjuk grillek, sültek, fõételek mellé köretnek, de reggelinek és egyéb étkezéseknek friss péksüteménnyel is kiváló!

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!