rss
  • Friss kevert saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

    loading...

    A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket összevágjuk, egy nagy keverõtálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, gyengén megsózzuk, borsozzuk és összekeverjük, hagyjuk állni egy kicsit. A mustárból, olajból, citrom levébõl öntetet készítünk. Az olajat simára keverjük, a mustárral és a citrom levével meglocsoljuk a salátát. Lehûtve tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zöldségzölddel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Részeges ananász

    Hozzávalók: 1 doboz (50 dkg) ananászkonzerv, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 dl rum, 10 dkg vaj, babapiskóta vagy keksz.

  • Párolt körte

    Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.

  • Zöld dinnye ecetben

    Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szõlõ és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk.

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Birsalma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg birsalma, 3 dl víz, 1-2 szem szegfûszeg, 2 dkg liszt, citromlé, cukor, 1,5 dl tejföl.

  • Hagymás csirke

    2 személyre kb. 1 kiló hagymát megpucolunk és vastag karikákra vágjuk. Felét beletesszük a rómaitálba, erre rakjuk a csirkecombokat, amit fûszerezünk: só bors tárkony.

  • Deák torta

    Hozzávalók:

    15dkg vaj, 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg õrölt mandula, 15 dkg lekvár(legfinomabb a málna), 20 dkg porcukor, 0,5dl tej, 9 tojásfehérje, 1 cs vaniliás cukor, 1 tábla tortabevonó

  • Sült libamáj pirított szõlõszemekkel

    Hozzávalók:

    1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs

  • Rafaello

    A vizet a cukorral sziruppá fõzzük, majd belekeverjük a Ramat. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hûlni hagyjuk. (Ideális elõzõ nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihûlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Elkészítés után kis idõre újra hûtõbe tesszük.

  • Nándy lecsója

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 fej hagyma, 1 kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk majoranna, só.

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.

  • Pilisi sertésragu

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm hosszú póréhagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 4 evõkanál konzerv csemegekukorica, 4 evõkanál konzerv zöldborsó, 4 evõkanál konzerv zöldbab, 1 paradicsompaprika, 1 sárgarépa, só

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Vörös puncs

    Hozzávalók: Fél liter víz, 20 deka kristálycukor, 1 szem szegfûszeg, kevés fahéj, 1 öveg vörösbor, fél citrom-, fél narany leve, negyed liter rum.

  • Pulykaragu leves

    Pulykaragu levesAz olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.

  • Gesztenyés csirkemájkrokett

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 25 dkg gesztenyemassza
    (a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
    császárszalonna, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
    só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.

  • Tökmagos kenyér

    Hozzávalók:

    50 deka fehér tönkölyliszt, 50 deka fõtt, finomra turmixolt sonkatök, 2 tasak (14 g) szárított élesztõ, 3 ek. enyhe borecet, 2 ek. olaj, 1 csapott ek. só, 2 tk. cukor, 1,5-2 dl víz, dió, pekándió, tökmag, pisztácia, mogyoró, napraforgómag

  • Bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók:

    1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor

loading...