2024.04.19. - Emma

Ánizsos párolt kacsa

Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb kacsa, 5 ek. szójamártás, 60g kacsazsír, 1 db póréhagyma, 3 db csillagánizs, egész bors, só, 1 kk. finomra vágott gyömbér, 50 ml rizsbor ( vagy száraz fehérbor), 100 g friss csiperke gomba, 100 g konzerv bambuszrügy, 2 ek. étkezési keményítõ, 4 db újhagyma díszítésnek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsát megtisztítjuk, fedaraboljuk, sózzuk és megkenjük szójamártással. Wokban, felhevített kacsazsírban pirítsuk meg , tegyük hozzá a finomra vágott póréhagymát, a borsot, ánizst, gyömbért, a bort és a maradék szójamártást,annyi vízet, ami épp ellepi, fedõ alatt puhára pároljuk. A gombát tisztítsuk meg a bambuszrüggyel együtt vágjuk vékony csíkokra, és adjuk a kacsához. Amikor a hús megpuhult, kevés vízzel elkevert keményítõt hozzáadva,össze forraljuk. Tálaláskor a kacsa köré rakjuk a zöldséget, díszítjük hagymakarikával, rizs, vagy rizstészta körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!