2024.04.19. - Emma

Aranygaluska - kakaósan - vaníliasodóval

Hozzávalók: 65 dkg liszt, 3 dl tej, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott margarin, 1 narancs reszelt héja, 5 dkg élesztõ. A szóráshoz: 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor, és 1 ek. õrölt fahéj keveréke. Kenéshez: 20 dkg olvasztott margarin. Vaníliasodóhoz: 1,2 l tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 8 tojás, 20 dkg porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

2 dl langyos tejben, 3 dkg cukorral felfuttatjuk az élesztõt, az átszitált liszttel, és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, és duplájára kelesztjük.Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. újnyi vastagra, és közepes méretû pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Margarinnal kikent tepsibe helyezünk 1 sort (tisztes távolságba egymástól, hogy legyen helyük kelni). Olvasztott margarinnal megkenjük, és a darált diós keverékkel megszórjuk.Addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók.

A tetejére tészta kerül, amit megkenünk olvasztott margarinnal, és letakarva fél óráig kelesztjük.180 fokos sütõben sütjük.Közben elkészítjük a vanília sodót hozzá.A tojás sárgákat elkeverjük 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, kevés tejjel, a pudingporral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és lassú tûznél sûrûre fõzzük.A tojások fehérjét keményre verjük, hozzáverünk még 5 dkg porcukrot, és laza mozdulatokkal a még forró vanília pudingba forgatjuk.Az elkészült diós gombócokat az így elkészített vanília sodóval tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!