2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Füstölt pulykamellsaláta

Hozzávalók 4 szemályre: 500 g fõtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A póréhagymát megtisztítjuk és ferdén felszeleteljük. Sós forrásban lévõ vízbe tesszük 3 percre, hidegvizbe lehûtjük, leszürjük és lecsepegtetjük. A füstölt pulykamellet felszeleteljük, majd 2 centiméteres csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, balzsamecetet, cukrot, borsot és a citromlevet. Salátástálban lazán összeforgatjuk a húst a póréhagymát és az öntettet, lefedjük és a hûtõbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!