rss
  • Almás hagymás töltött liba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

    loading...

    Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és a kenyérrel együtt kockákra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk, 2 ek. vajon megfuttatjuk, majd kiszedjük. A zsiradékon megpirítjuk a kenyeret. A sütõt 180 fokra felmelegítjük. A felaprított petrezselymet a kenyérhez adjuk, majd ráöntjük a tejjel elkevert tojást, és 10 percig hagyjuk állni. Beleforgatjuk az almát és a hagymát, majoránnával, ürömmel, sóval, borssal fûszerezzük.

    A masszát a sóval bedörzsölt liba hasába töltjük, a nyílást összetûzzük. A libát mellével lefelé fordítva tepsibe fektetjük, aláöntünk 250 ml forró vizet, és 60 percig sütjük. Majd hátára fordítjuk, és még 2 órán át sütjük. Közben a borral locsolgatjuk. A libát kivesszük, a pecsenyelét áttörjük. Hozzáadjuk az almapürét, besûrítjük, és fúszerezzük. Sült almával körítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizsgolyók rántva

    Hozzávalók:

    - 10 ek fõtt rizs
    - 5 dkg reszelt sajt
    - 1 tojás
    - finomra aprított petrezselyemzöld
    - 1 ek paradicsompaszta
    - 10 szelet pármai sonka
    - liszt
    - zsemlemorzsa
    - olaj

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 1 kg káposzta, 1 ek cukor, 10 dkg zsír, 2 ek só, 1-2 késhegynyi bors, olaj a kisütéshez.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Körített rizs - ic pilav

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 csésze húsleves, 1 nagy szem paradicsom, 1 ek fenyõmag, 1 ek mazsola, 2 ek margarin, só, bors, fûszerek.

  • Töltött kivi

    Hozzávalók: 8 db kivi, 15 dkg csirkemell, 15 dkg Anikó sajt, 6 dkg majonéz, reszelt citromhéj, 1 narancs leve és reszelt héja; a majonézhez: 2 tojássárgája, csipet só, bors, 2 dl olaj, 1 mokkáskanál citromlé.

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Húsvéti torta

    A hozzávalók:

    - 5 db tojás
    - 5 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 2 ek étkezési keményítõ
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 0.5 db citrom reszelt héja
    - 1 tasak vaníliás cukor

    A krémhez:

    - 1 csomag vaníliás puding
    - 200 ml tejszín
    - 15 dkg porcukor

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.

  • Tolófánk

    Hozzávalók: 1/2 liter tej, fél kg liszt, 5 deka vaj, 8 tojás, só, porcukor és olaj a kisütéshez.

  • Fasirtocskák gombás bormártásban

    Hozzávalók: 500 g darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 1 kis fej hagyma, 100 g póréhagyma 100 g sárgarépa, 400 g sampinyon gomba, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 csipet szárított kakukkfû, 1 csipet majoranna v. oregánó, 2 tojás, só, bors, 50 g margarin, 1 dl olaj, 20 g liszt, 2 és fél dl száraz fehérbor, 1 db zöldséges fûszerkocka, 1 dl tejszín.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Crema di zucca con amaretti - Tökleves

    Hozzávalók: fél kg kockázott tök, 1 közepes hagyma finomra vágva, 2 dkg vaj, 1 l tej, só, 3/4 csésze cukor, 10 dkg amaretti.

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Májszelet roston

    Hozzávalók: 12 dkg máj, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Aszaltszilvás pároltrizs

    15-20 dkg aszalt szilvát pár órával (vagy egy éjszakára) hideg vízben áztatunk, majd kimagozzuk (ha magvas volt), és félbe vagy negyedekbe vágjuk.

  • Spareribs (amerikai sült oldalas)

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

loading...