rss
  • Almás hagymás töltött liba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

    Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és a kenyérrel együtt kockákra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk, 2 ek. vajon megfuttatjuk, majd kiszedjük. A zsiradékon megpirítjuk a kenyeret. A sütõt 180 fokra felmelegítjük. A felaprított petrezselymet a kenyérhez adjuk, majd ráöntjük a tejjel elkevert tojást, és 10 percig hagyjuk állni. Beleforgatjuk az almát és a hagymát, majoránnával, ürömmel, sóval, borssal fûszerezzük.

    A masszát a sóval bedörzsölt liba hasába töltjük, a nyílást összetûzzük. A libát mellével lefelé fordítva tepsibe fektetjük, aláöntünk 250 ml forró vizet, és 60 percig sütjük. Majd hátára fordítjuk, és még 2 órán át sütjük. Közben a borral locsolgatjuk. A libát kivesszük, a pecsenyelét áttörjük. Hozzáadjuk az almapürét, besûrítjük, és fúszerezzük. Sült almával körítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borsós sertésszelet

    Sertés karajszeleteket lisztbe forgatunk, majd zsírban hirtelen átsütjük. A maradék zsírban a zöldborsót (30-40 dkg) megforgatjuk, borssal, sóval, pici cukorral megszórjuk, felöntjük vízzel.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Kukoricás nyúlragu

    Hozzávalók:

    1 db házinyúl eleje és belsõsége, 8 dkg kolozsvári szalonna, 1 póréhagyma (10 cm-nyi), 1 evõkanál liszt, 2-3 piros színû zöldpaprika vagy paradicsompaprika, 2 doboz konzerv csemegekukorica, só

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövõ burgonya, 2 dl kefir vagy aludttej, 2 csapott evõkanál sovány tejpor, 1 púpozott evõkanál ételízesítõ por, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Fejessaláta leves

    Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson

    Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színû paprika.

  • Puncsos szelet

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 8 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál méz
    - 1 dl tej
    - 5 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 cs. puncs ízû pudingpor
    - 7 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg porcukor
    - 1 db rumaroma
    - 1 cs. babapiskóta

  • Göcsei pecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál õrölt bors, 3 evõkanál zsír,(v. ennek megfelelõ olaj),1 dl bor, 2 paradicsom, só.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Sváb májgaluskaleves

    6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával.

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Sajtos karfiol

    Nagy fej karfiolt rózsáira bontunk, és egy leveskockával háromnegyedig megfõzzük. Lecsepegtetve, rózsáival felfelé kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba tesszük.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 egyforma nagyságú burgonya, 1 kis doboz sprotnipástétom, (vagy 1 doboz sprotni), 2 nagyon vékony szelet császárhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál citromlé, só és törött bors, ízlés szerint.

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Hagymafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg hagyma
    - 1 ek. olaj
    - 1 ek. liszt
    - 1,5 dl fehérbor
    - 1,5 dl erõleves
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk. majoránna
    - só, bors
    - csipetnyi szerecsendió

  • Fokhagymás húspástétom

    Hozzávalók: 1 kis doboz vagdalthús-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál ketchup, 5 dkg margarin, 1 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1 evõkanál tejföl, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.