2024.04.23. - Béla

Fûszeres sajttal töltött kosárka

Hozzávalók 4 személyre: Az omlós tésztához: 250 g liszt, só, 1 tojás, 125 g puha vaj. A töltelékhez és díszítéshez: 3 ek. krémsajt, 1 tojás, 1 cs. mélyhûtött vegyes zöld fûszernövény, só, bors, cayenne-i bors, 100 g juhsajt, 1 fej lilahagyma, 8-12 levél saláta, 4 ágacska petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 175 fokra (légkeveréses sütõ: 155 fok) felmelegítjük. A lisztbõl, csipetnyi sóból, 1 evõkanálnyi vízbõl, a tojásból és a vajból a konyhai keverõgéppel morzsás tésztát keverünk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára rakjuk, és kézzel, gyors mozdulatokkal simává gyúrjuk. Ha a tészta túl száraz, cseppenként kevés vizet adunk hozzá. A tésztával kibélelünk négy kizsírozott kerek formát, és körülbelül 15 percig sütjük.

A krémsajtot, a tojást és a felengedett zöldfûszereket elkeverjük egy tálban. Sóval, borssal és cayenne-i borssal erõsen fûszerezzük, majd belekeverjük az apró kockákra vágott juhsajtot. A sajtos masszát egyenletesen elosztjuk a formákban, és a 200 fokra (légkeveréses sütõ: 180 fok) felmelegített sütõben 10-15 percig sütjük. Közben megtisztítjuk és finomra aprítjuk a hagymát. A salátát és a petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk. A petrezselyemrõl lecsipkedjük a levelét. A sajtos kosárkát óvatosan Kiszedjük a formából. A salátát négy tányérra osztjuk, ráültetjük a kosárkát és a hagymával, petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!