2024.04.20. - Tivadar

Daragaluska

Hozzávalók: 25 g vaj, 1 db tojás, 3 ek. búzadara, só, petrezselyem zöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A puha vajat keverjünk ki habosra. Tegyükk hozzá az egész tojást, sót, apróra vágott petrezselymet és dolgozzuk össze 3 evõkanál búzadarával. A búzadarát apránként keverjük bele, és hagyjuk állni legalább 1 órát, hogy megdagadjon. Néha keverjük meg, majd egy kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan forralva fõzzük kb. 15 percig, amíg megpuhul. Kóstoljuk meg, és ha kemény, fõzzük még pár percig. A massza ne legyen túl lágy, mert akkor a galuska szétesik, de túl kemény se, mert akkor nem fõ át. Szerintem a jó minõségû daragaluska, durumbúzából az igazi.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!