rss
  • Epres dinnyesaláta szõlõvel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g eper, 600 g sárga vagy cukor dinnye, 200 g szõlõ, 2 ek. akácméz, 100 ml Tokaji Szamorodni édes bor, mentalevél.

    Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, eltávolitjuk a kaccsát, ( ha túl nagyok akkor elvágjuk) a dinnyébõl apró golyókat formázunk, a szõlõt megmossuk, leszemezzük ( ha túl nagy akkor kimagozzuk és elvágjuk). A gyümölcsöket salátástálba helyezzük és leöntjük a borban kikevert mézzel. Lefedjük, többször megkeverjük, hûtõben lehütjük és jéghidegen mentalevéllel díszitve tállaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos nyúlragu

    Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, vagy lapocka, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl fehérbor, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Zöldborsófõzelék diétásan

    Hozzávalók:
    olívaolaj,zöldborsó,petrezselyem,só,rizstej,étkezési keményítõ,édesítõszer

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Gesztenyés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2csg sütõpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefõtt.

  • Krampampuli - bólé

    Az általunk forgalmazott krampampuli szett tartalmaz 2 db süvecukrot, a fûszereket és a tartórácsot.

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;

  • Csorbaleves

    Hozzávalók:

    - 2 szál nagyobb sárgarépa
    - 1 szál petrezselyem
    - 1 közepes zellergumó
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 egész fej fokhagyma
    - 1 kiskanál õrölt fekete bors
    - só
    - 1 db tojás
    - 1 nagyobb fej vöröshagyma
    - 2 evõkanál zsír
    - 1 liter káposztalé
    - 1 nagyobb szem érett paradicsom
    - 2 dl tej
    - 1 db tojás sárgája
    - 5 dkg rizs
    - 1 dl tejföl

  • Konfetti Bólé

    A limonádét, a szõlõlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk.

  • Curry-s rántotta

    Hozzávalók: 3db tojás, 1 kis fej hagyma, sajt reszelve, 1 csapott kávés kanál curry, fél kávés kanál chilisbab fûszer,1 kávéskanál foghagymapor, 1 nagy evõkanál tejföl, maradék páriszi v. sonka, csipet só bors.

  • Töltött kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 1 héjában fõtt burgonya, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 1 tojás, 2 evõkanál rizs, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál olaj, só, bors.

  • Sertésborda

    Hozzávalók:


    60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;

  • Öreg tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg - nem gömbölyû - tarhonya, 15 dkg szalonna, 1 dl olaj, 1 kg krumpli
    pirospaprika, a pikáns ízek kedvelõinek erõspaprika.

  • Házi szilvásgombóc

    Hozzávalók:

    - 60 dkg fõtt, tört burgonya
    - 30 dkg liszt
    - 40 dkg szilva
    - 20 dkg zsemlemorzsa
    - 20 dkg zsír
    - 15 dkg kockacukor
    - 5 dkg vaníliás cukor
    - 3 tojás
    - só
    - õrölt fahéj

  • Máj nyárson

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 15-20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db nagy húsos zöldpaprika (mirelit is lehet), 2 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint fûszerezett paradicsomlé, mustár, törött bors, só.

  • Márvány torta

    15 dkg vajat jól össze kell keverni robotgépben 20 dkg cukorral, 3 tojással, 1 kiskanál reszelt citromhéjjal, majd lassan hozzáadni 25 dkg lisztet es 1 csomag sütõport. 2 részre osztani a tésztát és az egyik feléhez hozzáadni 4 dkg kakaóport (+ 1-2 kiskanál víz, hogy ne szálljon a kakaópor).

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.