2024.04.19. - Emma

Epres dinnyesaláta szõlõvel

Hozzávalók 4 személyre: 400 g eper, 600 g sárga vagy cukor dinnye, 200 g szõlõ, 2 ek. akácméz, 100 ml Tokaji Szamorodni édes bor, mentalevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, eltávolitjuk a kaccsát, ( ha túl nagyok akkor elvágjuk) a dinnyébõl apró golyókat formázunk, a szõlõt megmossuk, leszemezzük ( ha túl nagy akkor kimagozzuk és elvágjuk). A gyümölcsöket salátástálba helyezzük és leöntjük a borban kikevert mézzel. Lefedjük, többször megkeverjük, hûtõben lehütjük és jéghidegen mentalevéllel díszitve tállaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!