2024.04.25. - Márk

Barack-likõr

12 darab szép nagy barack, 1,1/2 deka fahéj 3-4 darab szegfûszeg, 1 liter fehérbor, 7 deci legfinomabb spiritus, (talán alkohol?) ezek a kellékek és 1 kiló 15 deka cukor. A barackot magvastól összezúzzuk, fahéj, szegfûszeg, spiritus és borral üvegbe tesszük, bekötjük s 8 napon át többszöri felrázás mellett hideg pincébe tartjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy szitának belsõ, szélesebb részébe azután beleöntjük az egészet, rézsut a falhoz támasztva, egy edénybe hagyjuk lassan lecsepegni. Ez alatt 1/4 liter vízzel sûrû sziruppá fõzzük a cukrot, kihûlve a barack lével jól elvegyítjük. Filtrirozó papírt fektetünk a szitára s a lét még egyszer, vagy ha szükséges kétszer is átcsepegtetjük, addig, míg átlátszó, tiszta lett. Üvegekbe töltjük, jól bedugaszolva hûvös helyen tartjuk, Rögtön is élvezhetõ, de minél tovább áll annál jobb, mint a legtöbb szeszes ital.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!