Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A narancsot megmossuk, héjából girlandot vágunk, a húsát felszeleteljük és az eperhez adjuk. Keverõpohárban jól elkeverjük a bort, a brandyt, a likõrt és a mézet, a gyümölcsre öntjük, lefedjük, legalább 1/2 órára behûtjük. Fogyasztáskor 2-3 jégkockát adunk hozzá, a narancshéj-girlanddal és a bambuszpálcikával díszitjük. A felsorolt mennyiségek 1 pohárhoz értendõk.
Hozzávalók:
5 dkg eper vagy málna
1/2 narancs
2 dl könnyû, félédes vörösborv. rozé
1 ek. brandy
1 ek. narancslikõr (triple sec)
1 ek. méz
Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!