2024.04.19. - Emma

Burgonya-leves

Megtisztítunk négy-öt közepes nagyságú burgonyát, egy kis vereshagymát és petrezselymet finomra összevágunk. Fél kanál zsírban a hagymát kissé pároljuk, aztán beleteszünk egy késhegynyi rózsapaprikát s az apró kockára vágott burgonyát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kissé így is párolni hagyjuk, beletesszük a petrezselymet s akkor felöntjük, ha van csontleves avval, ha nincs tiszta melegvízzel. Megsózzuk s lassan fõni hagyjuk, amíg a burgonya megpuhult, akkor egy kanál jó tejfelt keverünk bele, evvel is felhagyjuk forrni. Tálalás elõtt a levesestálba teszünk még egy-két kanál tejfelt egy sárgájával, de ez nem éppen szükséges s lassan elkeverve az egész levessel, betálaljuk. Apró csipetkét is fõzhetünk bele: egy tojásból inkább kemény, mint lágy tésztát gyúrunk, fél centiméter vastagra kinyújtva, vékony csíkokra vágjuk, apró csipetkékre szaggatjuk s belefõzzük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!