2024.04.25. - Márk

Fõzött pogácsa sajttal

Hozzávalók: 200 ml tej, 80 g vaj, 1 kávéskanál só, 150 g finomliszt, 4 db tojás, 80 g Trappista sajt,+ a tetjére tetszés szerint reszelt sajt, vagy magvak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet a vajjal forralásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd habverõvel simára keverjük. Addig fõzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hûlni hagyjuk. Amig hül a tészta, addig lereszeljük a sajtot. Amikor kihûlt a tészta, beleütünk 3 tojást, simává kidolgozzuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk. Lisztezett-zsírozott tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben megnõnek. Lekenjük tojással, megszórjuk kedvünk szerint sajttal, (szezámmaggal,pineamaggal, mákkal...stb). Elõmelegített sütõben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!