2024.03.19. - József, Bánk

Cikóriasaláta füstölt pisztránggal

Hozzávalók 4 személyre: 2 fej cikória, 2 alma, fél citrom kifacsart leve, 2 ek. áfonyabefõtt, 1 ek. margarin, 2 ek. vörösborecet, só, bors, 2 ek. dióolaj, 200 g füstölt pisztrángfilé, néhány levél zöldsaláta ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cikóriát megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd leveleire szedjük. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével. Az áfonyát lecsepegtetjük. A margarint serpenyõben felforrósítjuk, és a citromlével együtt beletesszük az almát. Rövid ideig pároljuk, majd kiszedjük, és hagyjuk kihûlni. Az áfonyát az ecettel, kevés sóval és borssal elkeverjük, majd villával vagy kis habverõvel fokozatosan belekeverjük a dióolajat. A halat falatnyi darabokra osztjuk. A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, majd rátesszük a cikóriát és az almát. Meglocsoljuk az áfonyás öntettel, és a halat a tetejére halmozzuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!