rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sárgaborsófõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A sárgaborsót elõzõ este beáztatom és az esszenciával, babérlevéllel, valamint a megtisztított apróra vágott hagymával sós vízben felteszem fõni. Amikor megpuhult, berántom a fokhagymás, paprikás rántással és ízlés szerint õrölt borssal ízesítem. Tálalhatjuk sült hagymával, pogácsa fasirttal, pörköltekkel stb...

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fancy Drink

    A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hûtött longdrinkes pohárba öntve és ananásszal díszítve szervírozzuk.

  • Vörösboros sonka

    Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 15 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 1 fej hagyma, 4 dl vörösbor, babérlevél, kakukkfû, egész bors, olaj.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Gundel-palacsinta

    Hozzávalók:

    8 db édes palacsinta, 4 dkg vaj, a töltelékhez: 12 dkg dióbél, 8 dkg cukor , 12 dkg cukrozott narancshéj, 6 cl tejszín, 1 dl portorikó rum, 3 dkg mazsola, 1 csípet õrölt fahéj, a mártáshoz: 3 dl tej, 1/4 rúd vanília, 4 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 5 dkg kakaópor, 1 evõkanál finomliszt

  • Zöldbab leves

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Császárszalonnás paradicsomos tészta

    Hozzávalók:

    - 10 dkg felcsíkozott császárszalonna
    - 25 dkg tészta
    - pár szem koktélparadicsom
    - só
    - bors
    - 2 evõkanál paradicsomsûrítmény
    - 1 közepes fej hagyma felcsíkozva

  • Orosz céklasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg cékla, 2 alma, 5 dkg dióbél, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, citromlé, 6 dkg majonéz, kapor.

  • Almaleves

    Hozzávalók:

    1 liter tej
    5-6 alma
    fahéj
    1 csomag vaníliás pudingpor
    egész szegfûszeg
    cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 citrom leve

  • Csurgatott leves

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, kis olaj, só 1 tojás, 1 csomó zeller, 1 csomó petrezselyem, liszt.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Rakott mákos guba

    Hozzávalók:

    - 10 kifli
    - kb. 1 l tej
    - 5 tojás
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált mák
    - 20 dkg cukor
    - 3 kávéskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg mazsola
    - 5 dkg vaj

  • Borsópüré

    Hozzávalók: feles borsó,vagy száraz zöldborsó, vagy sárgaborsó, kicsi fej egész hagyma, fél fehérrépa, zeller, petrezselyem zöld, 1 kávéskanál margarin, tej, vagy tejszín, cukor, só.

  • Almás tekercs Karácsonyra

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Kagylókrémleves

    Hozzávalók: 2 kg fekete kagyló, 1 citrom, 1 csomó petrezselyemzöld (durvára vágva), 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj, 2 dl száraz fehér bor, 125 ml húsleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, só, oreganocrostini.

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Szarvashús polgári módon

    A paclehez annyi vizet veszunk, amennyi a hust ellepi, hozzaadunk ecetet, voroshagymaszeleteket, baberlevelet, kakukkfuvet, mogyorohagymat, karikara vagott vegyes zoldseget (sargarepat, fehergyokeret, zellert), zuzott fenyomagot, szemes borsot, szegfuszeget, sot es citromhejat.

  • Fûszervaj

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, só, csipet törött bors, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom, kevés snidling, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek mustár.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...