2024.03.29. - Auguszta

Boros csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csirke, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 ml fehérbor, 1 csomag zöldhagyma, 1db limett leve és reszelt héja, 1/4 zeller, õrölt szegfûszeg, só, õrölt fehér bors, 1 db mokka cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, ráöntünk 1.2 l hideg vizet az esszenciával és a sóval ízesitve félpuhára fõzzük.A zellert megtisztítjuk és lereszeljük, a zöldhagymát vékony karikákra vágjuk. A csirkehúst a levesbõl kivesszük, kicsontozuk és apró kockákra vágva a levesbe visszatesszük a reszelt zellerrel, limett héjjal, és a zöldhagymával. Fûszerezzük, ízesítjük a limettlével és hozzáadjuk a bort, kb. 15 percig fõzzük. Ízfokozó 1 db mokka cukor. Söberlivel vagy píritott zsemlekockával, tûzfórron, csészékben tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!