rss
  • Amerikai pite

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 200 g liszt, 1dl tej,20 g élesztõ, só, 100 g finom kristálycukor, 50 g vaníliás pudingpor, 1l tej, 20 g mazsola, 20g dió,600 g alma, 100 g baracklekvár.

    A langyos cukros tejben elkevert élesztõvel a lisztet, sóval simára kigyúrjuk.. A tésztából 2 db cipót formázunk, és letakarva duplára kelesztjük. 22-25 cm átmérõjû kerek formára nyújtjuk. Vékonyan olajozott formába tesszük, majd az elkészített sárga rémmel /pudingot tejjel az utasításnak megfelelõen elkészítjük/lekenjük. Mazsolával, durvára vágott dióval megszórjuk. Szeletelt almával formásan a pitét felrakjuk. 25 perc pihentetés után cukorral meghintve sütjük. Forró baracklekvárral lekenve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Vöröskáposzta gesztenyével

    Hozzávalók: 1.5 kg vöröskáposzta, só, 10 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 dl fehérbor, liszt, sült gesztenye.

  • Joghurtos fánk

    Hozzávalók: 3 dl natúr joghurt, 2 tojás, 45 dkg liszt, diónyi vaj (olvasztva), 3 evõkanál cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 cs sütõpor, csipet só.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Búzacsírás pizza tészta

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg búzacsíra, 2 dkg élesztõ, 2 dkg cukor, 4 dl tej, 1 kávéskanál só, ízlés szerint õrölt köménymag.

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Rántotta zöldpaprikával

    2-3 paprikát vékony szeletekre vágunk s egy kanál zsírban puhára párolunk. Egy paprikához 2 tojást számítva, tehát 6 tojást megsózva, elhabarva ráöntünk, jól elkeverjük s rögtön tálaljuk.

  • Besamel mártás

    Besamel mártásFelverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, kibontjuk a tejes dobozt. Az olajat/zsírt kicsit felmelegítjük, majd a lisztet folyamatos keverés mellett beletesszük. Enyhe barnás színű rántást készítünk. A kész rántást levesszük a tűzről, a tejet (kb. 5 dl-t) szintén keverés mellett beleöntjük, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre. A maradék tejet szükség szerint apránként adagoljuk, attól függ, milyen sűrű mártást szeretnénk. Közben a tojást is belekeverjük, szép sárga színt ad neki. Mikor besűrűsödött, és forrt, levesszük a tűzről.

  • Aszalt szilvával töltött csirkemell

    Aszalt szilvával töltött csirkemellNégy darab fél csirkemellet megszórjuk sóval, borssal fűszerezzük kívül belül, majd az előzőleg beáztatott aszalt gyümölccsel megtöltjük. Ez lehet csak szilva, vagy barack, esetleg vegyesen. Két fej hagymát felszeletelünk, olajon megdinszteljük és egy sütő tálba öntjük. Ráhelyezzük a töltött húsokat, ízesítjük, ha kell, felöntjük 2 dl húsleves alappal, fél dl tejszínnel, lefedjük, előmelegített sütőben 20 perc alatt átpároljuk. A fedőt levéve szép pirosra sütjük. Szeletelve vagy félbevágva burgonya pürével, vagy burgonyasalátával tálaljuk.

  • Sajtos sült rizs

    A rizst puhára fõzzük. A babot 10 órányi áztatás után fél liter vízben odatesszük fõni, beleaprítjuk a zöldségeket, kivéve a borsót és a kukoricát. Ahogy megfõtt, leszûrjük és óvatosan a rizshez keverjük. Ekkor adjuk hozzá a borsót, a kukoricát, az ízesítõket, majd belekeverjük a tejfölben eldolgozott lisztes, tojásos masszát és a reszelt sajtot.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsm, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma;

  • Gyümölcsös –magos rúd

    Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz + 4 dkg darabos keksz, 10 - 10 dkg mazsola, aszalt barack és aszalt füge, 5-5 dkg mogyoró és mandula apró darabokra vágva, 10-12 dkg vaj, porcukor ízlés szerint.

  • Csirkezúza pörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Sajtos zöldség leves

    Hozzávalók: 6 bögre víz, 4 kisebb burgonya, 2 közepes nagyságú hagyma, 2 sárgarépa, 4 evõkanál zöldbab, 3 nagy hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 szegfûszeg, só, 2 evõkanál vaj (margarin), 4 teáskanál reszelt sajt, 4 csapott teáskanál liszt, késhegynyi fehér bors.