Hozzávalók: Kilónyi borjúhús, 4-5 paradicsom, 2-3 paprika, 5-6 közepesméretû burgonya, 4-5 sárgarépa, egy kissebb fej karfiol,egy fej vöröshagyma, maréknyi zölbab, ugyanennyi zöldborsó, só, bors,3-4 evõkanálnyi olaj, zöld léstyán, korpacibere vagy citromlé a savanyításhoz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk és egyenlõ kockákra daraboljuk, a hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot miután leforráztuk lehúzzuk a bõrét és ezt is apró kockára vágjuk. Az olajat a fazékba öntjük, ahová belerakjuk a felkockázott borjúhúst, ez miután minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket,ezeket a saját levükben puhára pároljuk egy kevés só hozzáadása mellett, vigyázva , hogy oda ne égjen, majd felöntjük a kellõ mennyiségû forró vízzel. Amikor a hús és a zöldségek már megpuhultak, hozzáadjuk a zölborsót is, ezután ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd miután levettük a tûzrõl tetejére szórjuk az apróra vagdalt zöld léstyánt és ízlés szerint besavanyítjuk. Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!