2024.04.25. - Márk

Szalvétagombóc (Serviettenknödel)

Hozzávalók: 300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér, 40 g derített vaj, 300 g liszt, 3 db tojás, 250 ml tej, 60 g olvasztott vaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockára vágott kenyeret derített vajon aranysárgára pirítjuk, kihûtjük. A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, majd a kenyérkockát. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük. Egy konyharuhát hideg vízzel megnedvesítünk, és a gombócmasszából egy vastag hurkát formázunk, begöngyöljük a nedves szalvétába,sonka kötéssel átkötjük és egy óra alatt - lassú tûzön, sós vízben - megfõzzük. A szalvétából kivesszük, ujjnyi szeletekre vágjuk, és olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!