2024.04.25. - Márk

Báránycomb vörösboros fügemártással

Hozzávalók 4 személyre: 800 g báránycomb kicsontozva, só, bors, 30 g píneamag, 40 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evõkanál aprított rozmaring és kakukkfû, 2 fej hagyma, 4 szem aszalt füge, 200 ml vörösbor, 300 ml marhahúsleves.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, sóval, borssal fûszerezzük. Az apróra vágott píneamagot szárazon megpirítjuk. Felaprítjuk az olajbogyót. A citromot leöblítjük és lereszeljük a héját. Finomra vágjuk a megtisztított fokhagymát, majd összekeverjük a píneamaggal, az olajbogyóval, a citromhéjjal és a zöld fûszerekkel.

A masszával megkenjük a báránycomb belsõ oldalát. A húst felcsavarjuk és összetûzzük. A sütõt 220 fokra (légkeveréses sütõ 200 fok) felmelegítjük. A húst kb. 30 percig sütjük. Megtisztítjuk a hagymát, a fügével együtt finomra aprítjuk, majd 30 perccel a sütés megkezdése után a báránycomb köré tesszük, a bort és a levest a hús alá öntjük. A sütõ hõmérsékletét 175 fokra (lk. 155 fok) csökkentjük és a húst még kb. 1 óráig sütjük. A báránycombot kivesszük és 5 percig pihentetjük. A pecsenyelét pürévé törjük, kissé besûrítjük, és ha kell utánaízesítjük. A húst felszeleteljük és a mártással együtt tálaljuk.Rizs és burgonyafánk illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!