rss
  • Almáspite

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 35 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 cs sütõpor, csipet só, 2 dl tejföl, 35 dkg cukor, 2 kg alma, almától függõen cukor, fahéj, zsemlemorzsa vagy darált dió.

    loading...

    A lisztet a sütõporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot.A közepében lyukat mélyítünk és beletesszük a tejfölt és a 2 tojássárgáját, valamint az 1 egész tojást. Belülrõl kifelé haladva lassan elkeverjük, mindig egy kis lisztet hozzákeverve, amig egyenletes tésztát nem kapunk. A tésztát 1 nagyobb és 1 kisebb részre osztjuk, a nagyobb darabot kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük, a széleit felhúzva. Megszórjuk a zsemlemorzsával vagy a darált dióval, rátesszük a héjastól megreszelt almát, megszórjuk fahéjjal, cukorral és ráterítjük a tészta másik felét. A széleket összenyomkodjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tésztát, villával megszúrkáljuk és 200 fokos sütõben 30-40 perc alatt készresütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók:

    kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó

  • Ponty sörben pácolva

    Hozzávalók: 4 szelet pontyfilé, 2 fej lila hagyma, 2 szál zellerzöld, szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 dkg vaj, 3 dl sör, 2 evõkanál fûszeres ketchup és só;

  • Rakott sonkás tészta

    Rakott sonkás tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. A sonkát felkockázzuk. A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük. Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne. Beleforgatjuk a tésztát, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát. A tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

  • Török joghurtos birkanyárs (Yogurtlu kebap)

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só.

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Alföldi zúzapörkölt

    Apró kockákra vágunk, és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evõkanálnyi édes-nemes pirospaprikával, és beleforgatunk egy csomag felengedett, fagyasztott csirkezúzát.

  • Tejszínes sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl ét olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - ízlés szerint további kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Lazacos palacsintacsoda

    Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 20 dkg lazacfilé, 1 közepes fej hagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg vaj, 3 kk pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Mákos tészta rakottan

    Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.

  • Brokkoli szárazbab egytál

    Hozzávalók: fél kg brokkoli, fél kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 kk olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk só, késhegynyi õrölt bors vegeta.

  • Eredeti erdélyi töltött káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint õrölt fekete bors, só;

  • Búzacsírás palacsinta

    Hozzávalók: 150 g liszt, 2 db tojás, 2 dl tej, 1 dl szódavíz, 100 g gyümölcslekvár, 100 g búzacsíra, 60 g porcukor vagy 20 g glukonon, 20 g olaj;

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Bohó rizssaláta

    Hideg, váltott vízben, kezünkkel gyúrva, átmosunk 20 dkg rizst, majd másfélszer annyi vízzel öntjük le, mint amennyi a rizs térfogata.

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Good morning koktél

    Hozzávalók: 2 ek Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

  • Bacon szalonnás Ferdinánd kifli

    Hozzávalók: 350 g liszt, 2 db tojás sárgája, 30 g élesztõ, 1 db kockacukor, 80 ml tej, 1 ek vaj, só, 250 g bacon szalonna, 250 g reszelt sajt. Kenéshez: 1 tojás sárgája és kevés sós tej.

  • Artillery

    Az összetevõket keverõpohárban jéggel elkeverjük, majd koktélospohárba szûrjük, s a tetejét citromhéjolajjal megspricceljük.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Brokkolis csirkemell

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemell filé
    - 1 nagyobb brokkoli vagy 1/2 kg mirelit brokkoli rózsa
    - só
    - szárnyas fûszerkeverék
    - étolaj

    A besamel mártáshoz:

    - 1/2 l tej
    - 10 dkg vaj vagy margarin
    - 3 ek. finom liszt
    - ételízesítõ

loading...