2024.04.23. - Béla

Almáspite

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 35 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 cs sütõpor, csipet só, 2 dl tejföl, 35 dkg cukor, 2 kg alma, almától függõen cukor, fahéj, zsemlemorzsa vagy darált dió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a sütõporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot.A közepében lyukat mélyítünk és beletesszük a tejfölt és a 2 tojássárgáját, valamint az 1 egész tojást. Belülrõl kifelé haladva lassan elkeverjük, mindig egy kis lisztet hozzákeverve, amig egyenletes tésztát nem kapunk. A tésztát 1 nagyobb és 1 kisebb részre osztjuk, a nagyobb darabot kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük, a széleit felhúzva. Megszórjuk a zsemlemorzsával vagy a darált dióval, rátesszük a héjastól megreszelt almát, megszórjuk fahéjjal, cukorral és ráterítjük a tészta másik felét. A széleket összenyomkodjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tésztát, villával megszúrkáljuk és 200 fokos sütõben 30-40 perc alatt készresütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!