2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Almás kukoricalepény

Hozzávalók 4 személyre: 100 g kukoricadara, 250 ml tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l00 g vaj, 300 g alma, 70 g mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kukoricadarát habverõvel a hideg tejbe keverjük, majd belekeverjük a tojást, sót, porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a csipetnyi fahéjat és a citromhéjat,jól összekeverjük. Tepsiben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a kukorícás maszszát, kis lángon kb. 10 percig sütjük, majd levesszük a tûzrõl. Közben a mazsolát rumba áztatjuk. Az almát meghámozzuk, durván lereszeljük és ráterítjük az elõsütött lepényre, a rumba áztatott mazsolát rászórjuk és elõmelegített sütõben 190 °C-on kb. 20 percig sütjük, fakanállal kisebb darabokra törjük és további 10 perc alatt készre sütjük erõs felsõ lángon. Szépen elrendezzük a tányéron és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!