rss
  • Adobo

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

    loading...

    A csirkét bõrözze le, csontozza ki, a melleket felezze, a fokhagymát törje át, a paprikát törje össze. Keverjen pácot a szójaszósz, ecet, víz, fokhagyma, bors, paprika és só adalékokból, a csirkét tegye lábasba, öntse rá a pácot, hagyja állni legalább 30 percig. Melegítse forrásig, majd vegye lejjebb a hõt, párolja fedve 30 percig. Vegye ki a csirkét, húzza le a pácot róla. A levet párolja míg kb. fele marad. Wokban hevítsen olajat, süsse rajta a csirke mindkét oldalát aranybarnára. Utána tegye vissza a lébe, vegye a hõt kicsire és párolja míg megpuhul.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sütőtök krémleves

    Sütőtök krémlevesMeghámozom a sütőtököt. Megtisztítom a hagymát, és apróra vágom. Felaprítom a fokhagymagerezdeket. Felforrósítom az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben és hozzáadom a hagymát és a fokhagymát. Eltávolítom a sütőtök magját és apró kockákra vágom. Hozzáadom a hagymához és jól összekeverem. Hozzáadom a sütőtökhöz a curryport és a fűszereket.
    Beleöntöm a zöldséglevet, összekeverem és felforralom. Lassú tűzön főzöm 35 percig. Kézi botmixerrel pürésítem a sütőtöklevest. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni (Maccheroni, aglio, olio, peperoncino)

    Hozzávalók: Fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.

  • Köményes tojásleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanál liszt, köményes olaj, személyenként 1 tojás.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Spanyol zöldborsó

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Böjtös paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1 liter paradicsomlé, 2 babérlevél, só, õrölt bors, cukor;

    A betétnek: 1 tojás, liszt, só;

  • Ananászos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg sovány, fõtt, kötözött sonka, 1 doboz ananászbefõtt, 2 dl tejszín, 1-1 evõkanál liszt és ecetes torma, só, késhegynyi törött bors.

  • Fûszeres krumplifõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

  • Hagymás kifli

    Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 2-3 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg élesztõ, 2 vöröshagyma, õrölt bors, só, zsír a tepsi kikenéséhez.

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Nyári hûsítõ citromfagylalt

    Hozzávalók: 2 dl kefir, 2 dl tejszín, 15-20 dkg porcukor ízlés szerint, 3 közepes nagyságú citrom leve, 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj, csipetnyi só.

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só, a sütéshez: 50 dkg zsír.

  • Bécsi túrós derelye

    Hozzávalók: 5 g õrölt fahéj, 1 darab citrom, 8 darab tojás, 50 g mazsola, 10 g só, 40 g zsír, 5 g vaníliás cukor, 80 g zsemlemorzsa, 20 g búzadara, 100 g porcukor, 300 g félzsíros tehéntúró, 150 g burgonya, 500 g sima liszt.

  • Dödölle (zalai étel)

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, kb. 30-40 dkg liszt, 10-15 dkg vöröshagyma, 2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelõ zsír, ízlés szerint só.

  • Kavart diós tészta

    Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darált dió, 1,5 ek vaj, 1 csomag sütõpor, 1 ek joghurt.

  • Fahéjas csiga

    A tészta hozzávalói: 1 csésze tej, 110 gr vaj, 1 vanília, 7 csésze liszt, 25 gr élesztõ, 4 tojás, reszelt citromhéj, 1 kiskanál só.

loading...