2024.04.19. - Emma

Csirkehússal töltött alma

Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Üvegesre píritjuk a hagymát kevés vajon. A darált csirkehúst, a pirított hagymát és a fûszereket a reszelt sajttal jól összekeverjük. Vágjuk le az alma tetejét, szedjük ki a magházát, karalábé vájóval szedjük ki az alma belsejét.

A kaparékot tegyük félre. Töltsük meg az almákat a húsos masszával, tegyük egy kivajazott sütõtálba. Törjük át a kikapart almát, keverjük össze a porcukorral, öntsük rá kb. 150 ml vízet és a citromlét. Majd öntsük a töltött almákra. Szórjuk be zsemlemorzsával, majd rakjunk minden alma tetejére egy kis darab vajat. Közepesen meleg sütõben süssük kb. 20-30 percig.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!