2024.03.29. - Auguszta

Macesztorta

Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét és a sütõporral elkevert maceszdarát vagy maceszlisztet. A tojásfehérjébõl készült habbal óvatosan összekeverjük és kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük. Elõmelegitett sütõben cca fél óra alatt lassan megsütjük. Tûpróba. Amikor megsült, a formából kiboritjuk és hagyjuk kihûlni. Tálalni lehet úgy is, hogy simán felszeleteljük és borsodóval kináljuk, de lehet úgy is, hogy megtöltjük lekvárral vagy valamilyen krémmel és a tetejét és oldalát bekenjük csokikrémmel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!