2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Canneloni

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 500 g friss spenót, 1 ek. morzsolt majoránna, 3 ek. vaj, só, bors, szerecsendió, 1 nagyobb sárgarépa, 100 g reszelt parmezán, 500 g ricotta (olasz krémsajt), 300 g cannelloni, 2 ek. liszt, 300 ml tej, 200 ml leves zöldséges tyúkhúsleves.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A spenótot kiválogatjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát 1 evõkanálnyi forró vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a majoránnát és a spenótot. Addig pároljuk, amíg összeesik a spenót, majd sóval, borssal és szerecsendióval fûszerezzük.

A sárgarépát megtisztítjuk, és durvára reszeljük. Sós vízben 1 percig blansírozzuk, majd leszûrjük. Elkeverjük a ricottával és 2 evõkanál parmezánnal. A nyomózsákba rakott masszával megtöltjük a cannellonit. A sütõt 200 fokra felmelegítjük. Felforrósítunk 2 evõkanál vajat, és megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel és a levessel, majd 5 percig fõzzük.

A mártásba belekeverjük a maradék parmezánt és fûszerezzük. Kizsírozott felfújtforma aljára öntünk egy kevés mártást, majd elosztjuk rajta a cannellonit és a spenótot. Befedjük a maradék mártással, és 40 percig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!