2024.04.16. - Csongor

Almás- mákos rétes

Hozzávalók: 1 cs. réteslap, 800 g alma, 50 g mák, 2 ek. édesmorzsa, 50 g margarin, citromlé, fahéj, cukor, porcukor a szóráshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott alma magházát eltávolitjuk, és lereszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A réteslapot szétterítjük egy nedves konyharuhán és rászórjuk a szárazon megpirított édesmorzsát. A réteslapon szétterítjük egyenletesen az ízesített és kicsavart almát, majd megszórjuk a darált mákkal. A tésztát felcsavarjuk, és margarin felével kikent tepsibe tesszük. A margarin másik részét felolvasztjuk, és a rétes tetejét kenjük be vele. Közepes hõfokon kb. 30- 40 perc alatt megsütjük. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!