2024.04.25. - Márk

Kelkáposztafõzelék

Hozzávalók: 1000 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, 200 g krumpli, 600 ml olaj, 40 g liszt, pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelkáposztát megmossuk, a leveleit cikkere vágjuk, majd 1500 ml sós, forró vízbe rakjuk. A krumplit felkockázzuk, és ezt is a vízbe tesszük, valamint beletesszük a majoránnát a köménymag és a fokhagyma felét . A lisztet olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, köményt, fokhagymát és egy darabig fonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, simára keverjük egy kevés vízzel, majd apránként hozzáadjuk a kelkáposztához. Jól összeforraljuk, ha szükséges, utánfûszerezzük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!