2024.03.29. - Auguszta

Babos hústál

Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldbabot leöblítjük, megtisztítjuk és forró, sós vízben 10 percig fõzzük. Végül leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagymát leöblítjük, megtisztítjuk, és vékony csíkokra aprítjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk. Wokban vagy magas falú serpenyõben felhevítünk 2 evõkanál olajat.

A húst állandóan kevergetve megpirítjuk, majd a wok peremére húzzuk vagy kiszedjük. l evõkanál olajat teszünk a serpenyõbe és a sárgarépát kevergetve 5 percig pirítjuk benne, majd a wok szélére húzzuk vagy kiszedjük. A babot és a hagymát 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A levest elkeverjük a szója- és chilimártással, valamint a rizsborral Az összes megsütött hozzávalóval összekeverjük a wokban, és körülbelül 2 percig fõzzük. Meglocsoljuk a szezámolajjal és rászórjuk a szezámmagot. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!