2024.04.25. - Márk

Babos-szalonnás spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kifejtjük a babot, sós, forró vízben 4 percig blansírozzuk, leszûrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát 4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A megmosott paradicsomot félbevágjuk. A majoránnát leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. A csomagoláson lévõ utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra fõzzük a tésztát.

Serpenyõben felhevített olajon ropogósra sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk és üvegesre pároljuk a hagymát. A babot a majoránnával és a félbevágott paradicsommal 4 percig pároljuk a hagymás szalonnával. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztát leszûrjük és lecsepegtetve a babba forgatjuk. A szétmorzsolt ricottával és a parmezánnal megszórva kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!