rss
  • Babos-szalonnás spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.

    loading...

    Kifejtjük a babot, sós, forró vízben 4 percig blansírozzuk, leszûrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát 4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A megmosott paradicsomot félbevágjuk. A majoránnát leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. A csomagoláson lévõ utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra fõzzük a tésztát.

    Serpenyõben felhevített olajon ropogósra sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk és üvegesre pároljuk a hagymát. A babot a majoránnával és a félbevágott paradicsommal 4 percig pároljuk a hagymás szalonnával. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztát leszûrjük és lecsepegtetve a babba forgatjuk. A szétmorzsolt ricottával és a parmezánnal megszórva kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Juhtúrós kapros csusza

    Hozzávalók: 32 dkg száraz csuszatészta, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 kk só.

  • Halpaprikás

    Hozzávalók 3-4 személyre : kb. 1 kg-os ponty, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 csipetnyi csípõs paprika, 2 csipetnyi õrölt bors, 1 késhegynyi õrölt kömény, só ízlés szerint, 1/2 tubus pirosarany.

  • Túróval töltött sonkatekercs

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 1 fej hagyma, 8 szelet gépsonka, fél csokor petrezselyem, 8 dkg aszpik (zselatinporból), köménymag, pirospaprika, só.

  • Sonkás-zöldséges rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 3 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány szál sáfrány, 5 dl zöldségleves − készítheted leveskockából, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Házi müzliszelet

    Házi müzliszeletEgy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony és pürés összetevőket. Egy spatulával dolgozzuk a két keveréket egy masszává, majd terítsük egy lapos, közepes méretű sütőformába vagy tepsibe, melyet olajos kikenéssel készítettünk elő. Sütés előtt a tetejét szórjuk meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd kb. 30 percig süssük. Ha már aranybarnára sült, szúrjuk meg fogpiszkálóval: akkor kész a tészta, ha nem ragad a pálcikára. Vágjuk fel a kész tésztát 8-12 szeletre és elfogyasztásig légmentes helyen tároljuk.

  • Lea süti

    Hozzávalók: 4 tojássárgája, 60 dkg liszt, 1 csomag Váncza vaníliás cukor, 1 csomag Váncza sütõpor, 1 citrom reszelt héja, 3 evõkanál tejföl, 10 dkg cukor.

  • Fokhagymás rakott csirke

    A sütõtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fûszerben pácolt csirkecomb.

  • Karaj sajtos bundában

    Karaj sajtos bundábanA karajt elkezdjük a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajba forgatjuk, tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a a sajtba paníroztunk, majd ha megtelt a tepsi tejszínnel, ‒ főzőtejszín nem a legjobb, mert nagyon sűrű ‒ belocsoljuk, alufóliával betakarjuk és a sütőbe teszem sülni. Az illatáról érezni lehet mikor sült át, akkor az alufóliát levesszük róla és visszatesszük, hogy szép barnásra süljön rajta a sajt. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

  • Sonkás-tormás csirke

    Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg fõtt kötözött sonka, vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál ecetes torma, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál Vegeta, 3 evõkanál morzsolt csemegekukorica, ízlés szerint törött fehér bors, só, és cukor.

  • Túrós krumpli

    Keverjen össze 10 dkg friss túrót (pld. rikottát, cottege dreese-t, sovány étkezési túrót) 1/2 csomag finomra vágott retekkel és 2-3 evõkanálnyi tejjel.

  • Alma ade

    Hozzávalók: 1 deci almalé, 2 cl narancsszörp, 1 deci ásványvíz, vagy szódavíz, 1 szelet narancs, 2 kocka jég.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Nokedli

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 30 dkg liszt, só, olaj, 3 tojás, víz.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.

  • Sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 6 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál olaj, só, csipetnyi pirospaprika.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

  • Sajtos sonkanyárs

    Hozzávalók: 25 dkg trappista sajt, 25 dkg gépsonka.

  • Sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej, petrezselyem, só.

loading...