2024.04.20. - Tivadar

Babsaláta avokádóval

Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, só, 500 g koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 4 ek. fehérborecet, bors, cukor, 8 ek. olívaolaj, 1 cs. zöldhagyma, 1 avokádó, 1 cs. bazsalikom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és megmosott zöldbabot erõsen megsózott vízben körülbelül 10 percig fõzzük. Azután leszûrjük, hideg vízzel lehûtjük és lecsepegtetjük. A paradicsomot leforrázzuk, lehûtjük, és lehúzzuk a héját. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd elkeverjük az ecettel. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük az olajat.

A paradicsomot és a zöldbabot elkeverjük az öntettel, és letakarva 24 órán át érleljük. A zöldhagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a magját, és kockára vágjuk a gyümölcs húsát. Az avokádót a salátába forgatjuk. Leöblítjük és szárazra rázzuk a bazsalikomot. Lecsipkedett levelét röviddel tálalás elõtt a salátához adjuk. Friss, ropogós kenyérrel nagyon finom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!