Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mártásosedényt forró vízfürdõbe állítjuk, beletesszük a tojássárgáját, hozzáadunk 1 ek. langyos vizet, és kis habverõvel néhány perc alatt felverjük könnyû krémmé. Közben a vajat egy külön edényben felolvasztjuk.
Ha a tojáshab kellõ sûrûségû, beletesszük a redukciót, sózuk, majd állandó keverés kõzben kanalanként hozzá adjuk az olvasztott vajat, végül az apróra vágott tárkonylevelet és petrezselyemzöldet. Azonnal tálaljuk. A francia konyha világszerte híressé vált mártása, az angolosan sült húsok bélszín, hátszín, õzgerine legfinomabb kiegészítõje. Mindig frissen kell készíteni, újra nem melegíthetõ. Ha túl sûrûre sikerül, kis tejszínnel vagy langyos vízzel hígítható.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!