rss
  • Gábris leves

  • Share on Tumblr

    30 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes késsel gombócokat formálunk belõle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fûszerezett, forrásban levõ paradicsom-ivóléhez adjuk.

    Amikor a gombócok és a zöldségek már majdnem megpuhultak, akkor kis darabokra tördelt makarónit fõzünk a paradicsomléhez. Egyéni ízlés szerint cukorral is ízesíthetjük, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birkahúsos kása

    Hozzávalók: 40 dkg csont nélküli birkahús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 késhegynyi fokhagymasó, 2 zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 24 dkg hántolt köles, só.

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj, 20 dkg túró, 25 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg cukrozott gyümölcs.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;

  • Gesztenyés tejberizs

    Hozzávalók 4 személyre: 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 40 g rizs, 10 g cukor, 15 g gesztenyepüré, 5 g csokoládé.

  • Hókoktél

    Egy gombóc vaníliafagylaltot és 2 cent tojáslikõrt keverjünk jól össze...

  • Citromos - narancsos tea

    Hozzávalók: 7,5 dl erõs tea, 2 evõkanál cukor, 1 dl narancslé, 5 cl citromlé, 1 evõkanál narancs reszelt héja.

  • Almás muffin

    Hozzávalók: 4-5 db zöld alma, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 pohár tejföl, 10 dkg zabpehely, 2 db tojás, 20 dkg teljes kiõrlésû liszt, 2 dkg olvasztott vaj, nyírfacukor vagy méz, fahéj.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Grillezett scampinyárs

    Hozzávalók: 60 dkg scampi, 1 kk frissen õrölt feketebors, 1 kk só, 2 ek olivaolaj, fanyársak.

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Harcsaszeletek kapros-paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka.

  • Cukkinikrémleves

    Hozzávalók: 500 g cukkini, 2 csokor bazsalikom, 1 mogyoróhagyma, fél citrom leve, 2 evõkanálnyi tejszín, só, bors.

  • Kolozsvári töltött káposzta

    Hozzávalók: 300 g sertésborda (4 vékony szelet karaj), 200 g darált sertéshús, 100 g rizs, 4 db debreceni, 60 g vöröshagyma, 8 db savanyú káposztalevél, 800 g Savanyúkáposzta, 80 g császárszalonna, 20 g liszt, 1 db tojás, 1 db füstölt köröm, 3 dl tejföl, 20 g fokhagyma,
    1 csomó kapor, 50 g zsír, 150 g füstölt szalonna, só, fûszerpaprika, õrölt bors, majoránna, õrölt kömény, csombor.

  • Töksaláta mustárral

    Hozzávalók: 80 dkg kemény húsú tök, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl fehér borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nádcukor, só, 7,5 dkg mazsola, 2 evõkanál szemes bors, 4-5 babérlevél, 4,5 dkg mustármag.

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás 1 teáskanál mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só