rss
  • Gábris leves

  • Share on Tumblr

    30 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes késsel gombócokat formálunk belõle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fûszerezett, forrásban levõ paradicsom-ivóléhez adjuk.

    Amikor a gombócok és a zöldségek már majdnem megpuhultak, akkor kis darabokra tördelt makarónit fõzünk a paradicsomléhez. Egyéni ízlés szerint cukorral is ízesíthetjük, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.

  • Pikáns Káposzta bajor módra

    Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.

  • Cékla leves

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla kis kockára vágva
    - 1 közepes zellergumó kis kockára vágva
    - 2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
    - 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    - 2 cikk fokhagyma összezúzva
    - 3 dkg vaj
    - 1 kávéskanál õrölt köménymag
    - só
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    - 1/2 citrom leve
    - 1,5 l víz

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt burgonya, 30 dkg liszt, diónagyságú vaj, 4 tojás, só, 2 dkg élesztõ, tejfel, 10 dkg darált sonka, sajt.

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Kecskesajtos bárányérmék

    Hozzávalók 4 személyre: 2 bárány bélszín, 20 dkg kecskesajt, 80 dkg vegyes zöldség (zöld, sárga és piros húsú paprika, paradicsom, padlizsán), 20 dkg cékla, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, rozmaring, kakukkfû, chili

  • Penne carbonara

    Hozzávalók: 1 cs (500g) Penne Rigatta, 1dl tejszín, 150g bacon, 5 tojás sárgája, sajt ha fel akarjuk dobni.

  • Kenyérlángos

    Az élesztõt kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Keverõtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az áttört fõtt burgonyát, tojást, felfuttatott élesztõt és annyi langyos sós vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, mikor már elválik a tál falától hozzáadjuk a margarint és ezzel még jól tdolgozzuk.

  • Debreceni rizses-májas hurka

    Hozzávalók: (kb. 3 kg-hoz) 50 dkg rizs, 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 80 dkg disznóhús, 10 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg cajary bors, só, 1 csapott evõkanál majoránna;

  • Epres frissítõ ital

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Bacardi

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, citromhéjolajjal megpermetezzük, és cseresznyével díszítjük.

  • Vörösboros marhapörkölt bográcsban

    Hozzávalók 2 kg marhacombhoz: 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfû, pirospaprika.

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Bolognai mártás

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 1 doboz hámozott paradicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl vörösbor, oregano, bazsalikom, petrezselyemzöld, só, bors, olivaolaj.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 10 dkg gomba, 20 dkg kelbimbó, 40 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg zeller, 5 dkg zöldhagyma, 5 dkg margarin, petrezselyem, majoranna, õrölt fehérbors, só

  • Bazsalikomos cukkinikrémleves

    Hozzávalók 4 személyre: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Pulykamell fokhagymás paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell filé, só, õrölt bors, pár szál friss kakukkfû, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evõkanál liszt, 1 evõkanál vaj.

  • Répatorta

    Hozzávalók:

    - 3 bögre liszt
    - 2 bögre cukor
    - 1 bögre olaj
    - 1 bögre ananász konzerv
    - 1 bögre nyers lereszelt répa
    - 2 dl ananász befõttlé
    - 3 db tojás
    - 2 teáskanál vanilliás cukor
    - 2 teáskanál sütõpor
    - 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    - 1 mokkáskanál só

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.