rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ananászos hal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A pórét leöblítjük, megtisztítjuk és karikákra vágva forró, sós vízben 1 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. Az ananászt meghámozzuk, kivágjuk a torzsáját és kockákra vágjuk a gyümölcs húsát. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, falatnyi darabokra vágjuk, majd meghintjük sóval, borssal és liszttel. A halat 3 evõkanál forró olajon gyorsan átsütjük, majd kiszedjük és melegen tartjuk.

    A maradék olajat a serpenyõbe öntjük, és felforrósítjuk benne a kockákra vágott ananászt. Belekeverjük a szójamártást és a pórét. A paradicsomot a dobozban késsel felaprítjuk, majd a levével együtt az ananászhoz öntjük. Sóval borssal és chilivel fûszerezzük. Visszatesszük a halat, és gyenge tûzön az egészet 3-4 percig pároljuk. Ízlés szerint rizzsel tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséggel töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 1 szelet sertéscomb filé
    - bacon szükség szerint
    - sonka
    - mirelit zöldség
    - sajt ízlés szerint
    - 1 zsemle
    - néhány szem aszalt szilva

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Velõs-gombás pacalpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 ek zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelõ.

  • Diós szívek

    Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, oregano.

  • Ehetõ jégkocka

    Saját fagyasztású, vagy a szupermarket mirelitpultjáról választott fagyasztott eper, gurulós málna, szeder erdei gyümölcs kerül jégkocka gyanánt az italba. Mire a "jég" áthûti az italt, saját maga is kellõen felissza a levet és kellemesen pikáns módon gurulhat le a gyomrunkba.

  • Banana Rum Frappe

    Shakerben összerázzuk, jéggel töltött koktélospohárban szûrjük.

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Túrós rétes

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 1 csomag hatlapos réteslap

    Töltelékhez:

    - 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
    - 200 g porcukor
    - 30 g puha vaj
    - 2 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 50 g mazsola
    - reszelt citromhéj
    - 100 g zsemlemorzsa
    - 100 g porcukor a szóráshoz

  • Szalonnás brokkolileves

    Hozzávalók:

    - 4 szelet bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 ek liszt
    - 30 dkg burgonya
    - 30 dkg brokkoli
    - 20 dkg kukorica
    - csipetnyi kakukkfû
    - 225 ml tej
    - só, bors

  • Provance-i zöldbab

    Provance-i zöldbabA zöldbabot lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízben azonnal lehűtjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és a húsukat kockára vágjuk. Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 5 percig főzzük. A zöldbabot átmelegítjük, összeforgatjuk a hagymás-paradicsomos keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  • Szentgyörgyi palacsinta

    Palacsintatészta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só. Rum-mandula-krém: 15 dkg mandula, 1 dl tej, 15 dkg cukor, 1 dkg vaniliás cukor, 1 dl rum. Sárga krém: 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 dkg vaniliás cukor, 5 dkg vaj.

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Budai sült csirke

    Kissé munkaigényes, de ünnepi étel, és nem nagyon drága.

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Zöldborsós tokány

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslapocka, 20 dkg megtisztított primõr zöldborsó, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 50 dkg újburgonya, 6 dkg vaj, só,õröltbors.

  • Csipkelimonádé mézzel

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

  • Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütõpor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...