rss
  • Karalábéfõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítõ.

    A karalábét megtisztítjuk, negyedekbe majd metéltre vágjuk. 25g zsíron megdinszteljük a megtisztított apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zsenge karalábélevelet. Rátesszük a karalábét, félig puhára pároljuk, majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesitjük cukorral, sóval, ételízesitõvel, és fedõ alatt puhára fõzzük. Forró zsíron zsemleszínûre pirítjuk a lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a vizzel elkevert tejföllel. Berántjuk a fõzeléket és jól kiforraljuk. Esetleg ha sürû akkor higithatjuk tejszinnel vagy tejjel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aszpikos sajttorta

    Hozzávalók: 20 szelethez 1-1 kisebb piros,sárga és zöld húsú paprika, zöldségzöld,1/2 csokor kakukkfû, 2x6 db levélzselatin, 400 g tejszínes krémsajt, 300 g friss kecskesajt, 400g mozarella, 50 g hántolt tökmag, só, fehérbors, 4 db mogyoróhagyma, 4 ek. fehér balzsamecet, 4-4 ek. tökmag-és olívaolaj.

  • Tepsis kelkáposzta

    Hozzávalók (4 személyre): 70 dkg kelkáposzta, 2 nagy, héjában fõtt burgonya, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 db egész tojás, 1 teáskanál édes piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi törött köménymag.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük.

  • Valentin napi édes tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 80 gr kristálycukor, 85 gr liszt, 100 gr sütõmargarin, 100 gr csokoládé, 50 gr dió, 1 dl rum, 50 gr kakaópor, 50 gr porcukor, 100 gr csokoládé, durvára vágott dió, csokoládé dara, kókuszreszelék, mandula.

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Török joghurtos birkanyárs (Yogurtlu kebap)

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só.

  • Libaleves

    Hozzávalók: fél liba, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, szemes bors, sáfrány.

  • Yogurt tatlisi - török édesség

    Hozzávalók: 5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütõpor, 4 tojás.

  • Póréhagymaleves

    Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma (kb. 3 szál), 3 dkg vaj vagy margarin, 7,5 dl húsleves, 1 tk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Tarhonyafelfújt

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 8 dl tej, 6 tojás, 5 dkg vaj, só.

  • Színes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg cukor
    - 4 db tojás
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk sütõpor
    - 30 dkg margarin
    - 50 dkg liszt
    - 1 ek kakaó
    - 1 kk piros ételfesték
    - 1 kk sárga ételfesték

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Áfonyával töltött sertésszelet

    Hozzávalók:

    A tekercshez:

    - 1 kg sertésszûz
    - 8 szelet bacon
    - 250 g vörösáfonya
    - 1 kis fej lilahagyma
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 5 ek cukor
    - 2 db szegfûszeg
    - só
    - durvára õrölt bors
    - fokhagymagranulátum

    Rókagomba-mártáshoz:

    - 300 g rókagomba
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 2 dl fõzõtejszín
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

    Grillezett koktélparadicsomhoz:

    - 8 db koktélparadicsom
    - só
    - durvára õrölt bors

  • Hal és tengeri rák aszpikban

    Tetszés szerinti halat, legjobb persze a fogas, süllõ, vagy kecsege a fönt leírt mód szerint megfõzünk s ha kihûlt, ha kecsege, vastag bõrétõl megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Egy doboz tengeri rákot is szitára rakunk. Elõvesszük a már kész aspikot s egy alkalmas formát. Egy csészényi aspikot föloldunk, a formába töltjük s meghagyjuk kocsonyásodni.

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.