rss
  • Baconszalonnával burkolt szûzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg szûzérme, 15 dkg baconszalonna, só, õrölt gyömbér, durvára õrölt Kotányi bors fûszerkeverék, olaj.

    A mártáshoz: 40 dkg besamel mártás, 20 dkg Bakony camembert sajt, friss rozmaring, só, õrölt bors. A rizshez: 40 dkg rizs, só, 1 ek. sáfrányos szeklice, kevés olaj.

    A szûzérméket 5 dkg-os szeletekre vágjuk, fûszerezzük, szalonnaszeletekkel körbetekerjük, megtûzzük, megsütjük, és utána a borsfûszerkeverékkel megszörjuk. A forró besamelmártáshoz adjuk az apró kockára vágott sajtot és a fûszereket. Vigyázzunk, hogy a sajtkockák ne olvadjanak teljesen szét? A rizst megpirítjuk, a szokott módon megfõzzük. Belekeverjük a szeklicét, majd fedõ alatt pár percig pihentetjük. A húst a rizzsel és a mártással ízlésesen tálaljuk. Az étel mellé 2000-es évjáratú Balatonszõlõsi Chardonnay Barrique bort ajánlunk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemáj fehérborban

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, liszt, só, bors, 4 ek. olaj, 20 dkg szeletelt gomba, 1 zöldhagyma vagy kis fej hagyma aprítva, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 1 babérlevél, 4-6 ek. aprított petrezselyem.

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

  • Málnás limonádé-turmix

    Hozzávalók: 20 dkg málna, 2 dl málnaszörp, 5 citrom, 2 liter ásványvíz.

  • Zöldborsó angolosan

    Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, só, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyem-zöld.

  • Káposzta hagymával

    Hozzávalók: 2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    2 db padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, 5 dkg szezámmag, só

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Mango Madness

    Hozzávalók: 2cl mangószirup, 2cl tejszín, 1dl narancslé.

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, Vegeta.

  • Olasz sonkás falatkák

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Bográcsos lencse füstölt oldalassal, bográcsban

    Hozzávalók: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt oldalas, 2 dl tejföl, 1 dl mustár, 20 dkg kacsazsír, 5 dkg cukor, 2 cl tárkonyecet, 4-5 db babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom, bors, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem, 50 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, õrölt kömény, só, tárkonylevél, Delikát ételízesítõ.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Kelvagdalt gombásan

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 tojás, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt sajt, mogyorónyi fokhagymakrém, 5 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál liszt, só, olaj a sütéshez.

  • Gombafasírt

    Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, Szegfûgomba (csibegomba), vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

  • Spanyol rántotta

    Hozzávalók: 8 tojás, 2 evõkanál víz, kiskanál paradicsompüré, só, olaj.

  • Körözött liptói túró

    15 deka liptói túrót, 10 deka vajat egy megfelelõ tányér, vagy lapos kis tál közepére teszünk s körül rakjuk a következõkkel:

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Finom bába kenyér

    Ehhez is ép úgy, mint a kalácshoz kovászt készítünk. 12 deka vajat habosra keverünk, 10 deka cukrot, egyenként 4 tojássárgáját, kis vaníliát, kevés citromhéjat, a megkelt kovászt s még 2 deci langyos tejet, kis sót elkeverve, 42 deka lisztet teszünk hozzá, s 1/4 óráig keverjük.

  • Fehér burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 evõkanál liszt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, néhány szál petrezselyem, vegeta.