rss
  • Baconszalonnával burkolt szûzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg szûzérme, 15 dkg baconszalonna, só, õrölt gyömbér, durvára õrölt Kotányi bors fûszerkeverék, olaj.

    loading...

    A mártáshoz: 40 dkg besamel mártás, 20 dkg Bakony camembert sajt, friss rozmaring, só, õrölt bors. A rizshez: 40 dkg rizs, só, 1 ek. sáfrányos szeklice, kevés olaj.

    A szûzérméket 5 dkg-os szeletekre vágjuk, fûszerezzük, szalonnaszeletekkel körbetekerjük, megtûzzük, megsütjük, és utána a borsfûszerkeverékkel megszörjuk. A forró besamelmártáshoz adjuk az apró kockára vágott sajtot és a fûszereket. Vigyázzunk, hogy a sajtkockák ne olvadjanak teljesen szét? A rizst megpirítjuk, a szokott módon megfõzzük. Belekeverjük a szeklicét, majd fedõ alatt pár percig pihentetjük. A húst a rizzsel és a mártással ízlésesen tálaljuk. Az étel mellé 2000-es évjáratú Balatonszõlõsi Chardonnay Barrique bort ajánlunk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Túrógolyó kókuszreszelékben

    Túrógolyó kókuszreszelékbenA túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük,majd körülbelül tíz percig állni hagyjuk! Ezután hozzáadjuk a 15 dkg kókuszreszeléket és jó alaposan összekeverjük. Annyi darált háztartási kekszet adjunk hozzá, hogy golyókat megfelelőlen tudjunk belőle formázni. A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben. A golyók közepébe lehet tenni mogyorót, mandulát,vagy az egészbe mazsolát esetleg ha valaki gyümölcsösre szeretné akár epret is vagy egyéb gyümölcsöt. Könnyű,nyári édesség,hűtve fogyasztjuk!

  • Kebab roston

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb v. dagadó, 30 dkg marhahús, 4 garazd fokhagyma, fél fej hagyma, só, bors, borsikafû, késhegynyi szódabikarbóna, olaj.

  • Rizs ürü

    Hozzávalók:60 deka lapocka, 1 zeller, egy kis petrezselyemzöld, 1 középes nagyságú vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 1 kanál zsír, aó, pirospaprika, 1 kanál paradicsomlé, és 20 deka rizs.

  • Trubadúr turmix

    Hozzávalók: 50 - 50 dkg alma és zeller, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 csokor zellerlevél, 1 l tej.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Paradicsomturmix

    2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk.

  • Tepsiben sült csirkefalatok

    Tepsiben sült csirkefalatokA csirkehúst megtisztítjuk, majd kisebb darabokra összevágjuk. Néhány gerezd fokhagymát összezúzunk, majd ezt az olajjal és a fűszerekkel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a csirkehúst. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kevés chilit is. Egy zárható edénybe rakjuk a húst, majd egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tepsibe borítjuk, és szép pirosra sütjük. Köretnek rizibizit vagy párolt rizst, esetleg burgonyapürét adunk. Ha csak gyorsan akarjuk, nem muszáj egész éjszakát állnia, de az biztos, hogy így jobb az íze, jobban beissza a fűszereket.

  • Tõkehal rizzsel

    Hozzávalók: 50 dkg tõkehal, 30 dkg rizs, 4 fõtt tojás, 4 dl víz, 4 kanál apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kanál olaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma.

  • Barackos gesztenyepáros

    Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 7 dkg vaj, 3 db tojássárgája, 18 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg liszt, 15 dkg barackíz.

  • Húsgombócos raguleves

    Húsgombócos ragulevesA hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsíron megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, kivéve a burgonyát, mert azt csak a vége felé tesszük bele. Kevés cukrot, sót és pici ételízesítőt adunk hozzá. A darált húst a tojással, az aprított petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük. Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, hozzáadjuk a burgonyát, illetve a gombócokat, és az egészet készre főzzük.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

  • Sült derelye

    A tejben felfuttatjuk az élesztõt és összeállítjuk a tésztát. Pihentetjük 15-20 percig, majd kerekre nyújtjuk. A tészta egyik felére kanállal halmokat rakunk a töltelékbõl, ami ízlés szerint lehet túró vagy lekvár, és ráhajtjuk a tészta másik felét, befedjük vele.

  • Hagymás rostélyos

    A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverõvel vékonyra kiverjük. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félóráig állni hagyjuk.

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj.

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor.

  • Alma kókuszos bundában

    Hozzávalók: liszt, 1/2 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag kókuszreszelék, 2 dl tej, 1 db tojás, 4 db alma, cukor, olaj.

  • Paprikás szelet

    Paprikás szeletA megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, majd a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

  • Mézben eltett fokhagyma

    Hozzávalók: 25 gerezd fokhagyma, 15 dkg méz, 3 citrom leve, 1 ágacska rozmaring, 1 chilipaprika, só, tej.

loading...