rss
  • Falshal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 0.5 kg darált csirkemell, 2 marék zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tojás, só, bors, leveszöldség.

    Feltesszük a vizet másfél fej felkarikázott hagymával, leveszöldséggel fõzni. Teszünk bele sót, borsot, ételízesitõt. Közben a darált húsba beleteszünk 1,5-2 marék zsemlemorzsát, 1 tojást, belereszelünk 1/2 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsózzuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk és azokat beletesszük a felforrt levesbe. Fõzzük 20 percig, kihûtjük és elõételként kináljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tarag

    Hozzávalók:

    1 l friss tej, 15 dkg tejföl

  • Tarhonyás leves

    Tarhonyás levesApróra vágunk egy hagymát, majd olajon megdinszteljük. Felkarikázzuk a kolbászt és kicsit megpirítom az olajon. Hozzáadjuk a tarhonyát, és halványbarnára pirítjuk. Vigyázni kell, hogy ne túlozzuk el a tarhonya mennyiségét, mert meg fog dagadni. Felkockázunk egy paradicsomot és egy paprikát, majd ezt is az edénybe dobjuk. Sózzuk, pirospaprikázzuk. Picit rottyantunk rajta, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk pár darab kockára vágott krumplit. A mennyiségek mindig attól függenek, hogy ki milyen sűrű levest szeretne. Addig főzzük, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.

  • Spárgás gombasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 175 dkg zöld spárga, 1 ek egész mustármag, 1 ek reszelt narancshéj, 2 tk reszelt citromhéj, 2 tk reszelt lime-héj, 3 ek narancslé, 2 ek citromlé, 1 ek lime-lé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk cukor, 400 g csiperke gomba, 150 g rucola, 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve.

  • Hal bormártással

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.

  • Spanyol krumplisaláta

    Hozzávalók: fél kg salátaburgonya (pl. kiflikrumpli), 1 dl majonéz, 1 doboz olajos tonhal, fél üveg magozott olajbogyó, 2 keménytojás, 1 hagyma (közepes fej), 3 ek fagyasztott zöldborsó, egy grillezett pirospaprika (konzerv), só.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Kókuszos háromszögek, ananászdarabokkal

    Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 6-8 dkg liszt, -3 dkg étkezési keményítõ, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefõtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evõkanál kókuszlikõr (elhagyható), 2 evõkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín;

    Díszítéshez: ananász, kókuszpehely;

  • Ananászos kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 2 konzerv kukorica
    - 1 konzerv ananász
    - 2 kis pohár tejföl
    - 2 ek majonéz
    - só
    - fehérbors

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Pulykaraguleves

    Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, comb, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, 50 dkg tisztított zöldborsó, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, borsikafû, 1 kis csokor kapor.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, (1 csokor petrezselyem).

  • Meggyes borpuncs

    Hozzávalók: 2 l édes vörösbor, 1 ü cukrozott-magozott meggybefõtt, 10 dkg mazsola, 1 deci rum, Ízesítéshez, ízlés szerint; cukor vagy édesítõ, fahéj, szegfûszeg.

  • Csirkemáj falatka

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 kk só, 1 kk õrölt feketebors, 1 kk majoranna, 1 ek olaj, tûzõzászló.

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej, 115 ml tej, 1 tojás, 1 tk. vaníliaaroma, 450 g liszt, 25 g kókuszreszelék, 1/2 tk. só, 50 g cukor, 40 g vaj, 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só, bors.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.