rss
  • Falshal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 0.5 kg darált csirkemell, 2 marék zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tojás, só, bors, leveszöldség.

    loading...

    Feltesszük a vizet másfél fej felkarikázott hagymával, leveszöldséggel fõzni. Teszünk bele sót, borsot, ételízesitõt. Közben a darált húsba beleteszünk 1,5-2 marék zsemlemorzsát, 1 tojást, belereszelünk 1/2 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsózzuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk és azokat beletesszük a felforrt levesbe. Fõzzük 20 percig, kihûtjük és elõételként kináljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot. A réteslapot kinyújtom, majd kb. 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal, majd háromszög alakra hajtom. A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Kakaós piskótához:

    - 5 tojás
    - 5 ek porcukor
    - 4 ek rétesliszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 kk sütõpor

    Krémhez:

    - 15 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 3 dkg kakaó
    - 2,5 dl tej
    - 3 ek rétesliszt
    - 1/2 üveg magozott meggybefõtt
    - 0,5 dl meggylé
    - 1,5 dl rum
    - 1 cs. Vanillincukor

    Csokimázhoz

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg vaj

  • Rukkolás, narancsos céklasaláta

    Rukkolás, narancsos céklasalátaA céklát héjastól jó alaposan megmossuk és egy tepsire kiterítünk alufóliát, és rárakjuk a céklákat. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a céklákat és becsomagoljuk. Előmelegített, forró sütőben puhára sütjük, ha kihűlt, megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A rukkolát alaposan megmossuk, a narancsot meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A maradék olívaolajat összekeverjük a mézzel és a citromlével majd egy kicsit megsózzuk. A salátát összeállítjuk végül meglocsoljuk az öntettel. Szezámmaggal megszórjuk.

  • Almás-tormás sertésrolád

    Hozzávalók (6 személyre): 2 közepes savanykás alma, 2-2 ág kakukkfû és borsikafû, 1,5 kg sertéstarja (laposra vágva), 3 ek reszelt torma, 10 dkg vaj, 2 ek ételízesítõ, 1 kg zöldbab, 1 nagy vöröshagyma, 3-4 ek ételsûrítõ, só, bors, cérna.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétől kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 2 maroknyi lebbencstészta v. kockatészta, kis olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 15 dkg lecsókolbász, csipetketészta (10 dkg liszt, 1 tojás, só)

  • Tiramisu banánosan

    Hozzávalók:

    - 4 tojássárgája
    - 8 evõkanál porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 40 dkg mascarpone
    - 5 dl tejszín
    - 25 db babapiskóta
    - 1 csésze kakaóital
    - 2 db banán

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Húsvéti dióskalács

    Tésztához:

    - 300 g átszitált liszt
    - 20 g élesztõ
    - 60 g cukor
    - 1 tojás
    - 125 ml zsíros tej
    - 50 g puha vaj
    - 1 csipet só

    Töltelékhez:

    - 200 g darált dió
    - 100 g cukor
    - fél narancs leve és reszelt héja
    - kb. 8 ek tej
    - 30 g vaj

    Bevonathoz:

    - 80 g porcukor
    - 3 ek citromlé

  • Lencsefőzelék

    Hozzávalók:

    - 20 dkg lencse
    - 3-4 szem közepes méretű burgonya
    - 1 kisebb fej vöröshagyma
    - 1 ek zsiradék
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - só
    - 2 dl tejföl
    - 1 ek étkezési keményítő
    - víz
    - virsli

  • Ízes muffin

    Hozzávalók:


    25 dkg liszt, 2,5 teáskanál sütõpor, 10 dkg gépsonka, fél teáskanál só, bors, 15 dkg ananász, (konzerv, lecsurgatva, kicsit kinyomkodva), 5 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv, lecsurgatva), 0,7 dl olaj, 2,5 dl kefír, 1 tojás, reszelt sajt a tetejére

  • Francia krémes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg finomliszt
    - 1 tojás sárgája
    - 1 egész tojás
    - 5 dkg sütõmargarin
    - 5 dkg porcukor
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    - 1 l tej
    - 2 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
    - 3 tojás sárgája
    - 2 evõkanál finomliszt
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg sütõmargarin

    A habhoz:

    - 0,5 l tejszín
    - 4 evõkanál kristálycukor

    A mázhoz:

    - 15 dkg ét tortabevonó
    - 1 dl étolaj

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.

  • Tésztás csirkemáj

    Hozzávalók: só, bors, babérlevél, kakukkfû, 5 dkg vaj, 1 doboz paradicsompüré vagy áttört paradicsom, 1 dl vörösbor, 50 dkg csavart tészta, 1 dl tejszín, 40 dkg csirkemáj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma.

  • Rafaello

    A vizet a cukorral sziruppá fõzzük, majd belekeverjük a Ramat. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hûlni hagyjuk. (Ideális elõzõ nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihûlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Elkészítés után kis idõre újra hûtõbe tesszük.

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Tarka kuglóf

    Tarka kuglóf180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és a tejet. A massza felét beleöntjük a formába, majd a másik felébe belekevertjük a kakaóport. Ráöntjük a kakaós masszát a fehérre, és egy villával kicsit összeforgatjuk. 180 fokon 45-50 perc alatt sült meg. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Aztán különböző mázakkal bevonhatjuk: pl. egyszerűen csak keverjük össze a porcukrot a citromlével úgy, hogy sűrűn folyós massza legyen, vagy nem túl folyós pudinggal is leönthető.

loading...