rss
  • Babos spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.

    A babot megmossuk, megtisztítjuk és 4 cm-es darabokra vágjuk. A csombort leöblítjük, és a felérõl lecsipkedjük a levelét. A másik felét bõ vízben felforraljuk, sózzuk, beletesszük a spagettit és a babot, majd körülbelül 10 perc alatt ropogósra fõzzük.

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítva megpirítjuk a forró olajon. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, néhány perc alatt erõs tûzön besûrítjük, majd belekeverjük a parmezánt. A sajtot felolvasztjuk a mártásban. Leszûrjük és lecsepegtetjük a spagettit és a babot. A mártással összekeverve tányérokra osztjuk. Megszórjuk a maradék parmezánnal és csomborral. Így lesz az egyszerû ételbõl luxusfogás: vágjunk csíkokra néhány hajszálvékony szelet pármai sonkát, és közvetlenül tálalás elõtt forgassuk a tésztába.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor;

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Juhtúrós galuska

    Hozzávalók: fél kiló liszt, 2 tojás, 15 deka juhtúró, 4 deka vaj, 2 deci tejföl, 6 deka füstölt szalonna, só.

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók:

    kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó

  • Tésztába bújtatott virsli

    Tésztába bújtatott virsliA mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd lisztezett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A virsliket hosszában négybe vágjuk, a csíkokat felezzük. A tésztát megkenjük ketchuppel, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokra tesszük a virslit, feltekerjük, és amikor jól áttekertük, elvágjuk, és jöhet a következő virsli a csíkra. Megkenjük felvert tojással, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rendezzük, és az előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világosra sütjük.

  • Szójaburger

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 1 db zsemle, 2 evõkanál szójaliszt, 1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 2 db tojás, a sütéshez: olaj, 4 db hamburger buci, salátalevél, kígyóuborka-szeletek, ketchup és mustár.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Cabinet puding

    Vajjal jól kikenünk egy pudingformát s liszttel behintve, alját s az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk.

  • Grillezett zöldség

    Hozzávalók:

    4 kemény húsú paradicsom, 2 csõ kukorica, 2 fej fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál apróra vágott zöld fûszernövény

  • Barbara

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Joghurtos csirkeleves almával

    Hozzávalók: 60 dkg csirke, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 3 dl joghurt, 5 dkg liszt, 40 dkg alma, 3 dkg cukor, citromhéj, só.

  • Jeges tejeskávé

    Hozzávalók 4 személyre: 1 1/4 csésze/275 ml extra erõs kávé, 1 1/4 csésze/275 ml forró tej, cukor ízlés szerint. A díszítéshez: 4 evõkanál tejszín, kissé felkeverve.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Csirkeroládok töltve

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Töltött burgonya

    Vegyünk minden személyre 2 nagy sárga burgonyát, nyersen tisztítsuk le, héját vágjuk le felül és alul is; itt azért, hogy le tudjuk állítani; a másik vastagabb felét meg szûrjük ki a lehetõ ügyesen, hogy nagyocska ürege legyen.

  • Almás máj

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szép libamáj, 50 dkg alma, 3-4 evõkanál olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, õrölt bors, 1dl almabor.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd az apróra vágott hagymákat kicsit üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk össze. A félig megpárolt hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódott hozzáadjuk a többi alaplevet a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összeturmixoljuk. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt egyet forr és máris lehet tálalni. Pirított kenyér kockákkal lehet tálalni. A leves készíthető fagyasztott cukkiniból is, de természetesen friss cukkiniből sokkal ízletesebb.

  • Körte leves

    Körte levesA hagymát finomra aprítjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, darabokra vágjuk, majd a hagymás vajra szedjük. Rászórjuk a nádcukrot, és hagyjuk karamellizálódni kicsit. A rózsabors szemeket összetörjük, a citrom héját lereszeljük, majd a lime levéllel együtt a körtéhez adjuk. Felöntjük vízzel, puhára pároljuk az egészet. Sóval ízesítjük figyelve arra, hogy az édes és a sós között egy kellemes, és kiegyensúlyozott arány maradjon. Ha elkészült, leturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a keményítőt, és a tejet is.