Hozzávalók: 8 db érett barack,vagy 1doboz õszibefõtt, 100 ml konyak, 30 ml baracklikõr, 2 citrom leve, 4 ek cukor,( ha befõttet használunk, akkor nem kell a cukor) 2 üveg száraz fehérbor, 2 üveg száraz pezsgõ.Pár szem mokkacukor.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket elfelezzük, a bóléstálba rakjuk. Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot és a bólé alaphoz tesszük.
A konyakot, a citromok levét, a cukrot és a bort hozzákeverjük. Lefedve, két órára hûtõbe rakjuk. Felszolgálás elõtt megkeverjük és felöntjük jéghideg pezsgõvel.
Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!