2024.04.19. - Emma

Finomfõzelék

Hozzávalók: 250 g sárgarépa, 250 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejszín, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,só, ételízesítõ, citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgarépát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vajon megdinszteljük, a megtisztított apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, félig puhára pároljuk, ezután beletesszük a zöldborsót, és pár percig tovább pároljuk.

Majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesitjük kristálycukrral, sóval, ételízesítõvel, és fedõ alatt puhára fõzzük, ha a zöldség megfõtt, belekeverjük a rántást: forró vajon zsemleszínûre pirítunk 2 evõkanál lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük a tûzrõl lehúzva. A rántással mégegyszer össze forraljuk. Citromlével ízesítjük,és finomra vágott kaporlevéllel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!