2024.04.23. - Béla

Olasz pulykaropogós

Hozzávalók: 1000 g-os pulykacomb, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 ml olaj, 20 g liszt, pirospaprika, kakukkfû, babérlevél, 200 ml paradicsomlé, 100 ml narancslé, 20 ml limettlé, 1 pohár húsleves.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykacombot csontjával együtt 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sütõt 180 °C fokra elõmelegítjük. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, meghintjük liszttel, és 1-2 percig kis lángon tovább pirítjuk.

A pulykahúst a hagymákkal együtt átrakjuk egy tûzálló tálba, megszórjuk a paprikával, kakukkfûvel, és hozzátesszük a babérlevelet. Meglocsoljuk a paradicsomlével, húslevessel, a narancs, és limettlével. A sütõbe tesszük, többször meglocsoljuk és kb. 50 percig (szép piros ropogósra) sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!