Hozzávalók: 1000 g-os pulykacomb, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 ml olaj, 20 g liszt, pirospaprika, kakukkfû, babérlevél, 200 ml paradicsomlé, 100 ml narancslé, 20 ml limettlé, 1 pohár húsleves.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pulykacombot csontjával együtt 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sütõt 180 °C fokra elõmelegítjük. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, meghintjük liszttel, és 1-2 percig kis lángon tovább pirítjuk.
A pulykahúst a hagymákkal együtt átrakjuk egy tûzálló tálba, megszórjuk a paprikával, kakukkfûvel, és hozzátesszük a babérlevelet. Meglocsoljuk a paradicsomlével, húslevessel, a narancs, és limettlével. A sütõbe tesszük, többször meglocsoljuk és kb. 50 percig (szép piros ropogósra) sütjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!