rss
  • Bacskai almáslepény

  • Share on Tumblr

    Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.

    loading...

    Ha megkelt, vékonyra szelt almával és mazsolával böven megszórjuk, az alma édességétöl függöen porcukorral meghintjük. Végül tetejére simítjuk a tojások kemény habba vert fehérjét, amelyet ízlés szerint cukorral édesítettünk es 1-2 kanál citromlével fehéritettünk. (Maradék tojásfehérje is felhasználható még pluszban.) Sütöben kis lángon óvatosan megsütjük, hogy a teteje oda ne kapjon.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggyespite

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 12 dkg porcukor
    - 25 dkg margarin
    - 37 dkg liszt
    - 1/2 citrom reszelt héja
    - 1 vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    - 80 dkg magozott meggy
    - 10 dkg zsemlemorzsa
    - 10 dkg kristálycukor
    - 1 késhegynyi fahéj

    A tálaláshoz:

    - vaníliafagylalt

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 l húsleves, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, bors.

  • Kakaós gesztenyetorta

    Kakaós gesztenyetortaHagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le. A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük.

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 50 deka liszt, 1/2 liter tej, 8 deka cukor, 2 deka élesztõ, 3 tojás sárgája, 8 deka vaj, 1 deka só és reszelt citromhéja, vagy vanília.

  • Hollandi mártás

    A hollandi mártás tejszínbõl, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Babos káposzta kacsával

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg tarkabab, 1 füstölt csülök, 4 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa gyökér, 1 petrezselyem gyökér, 1 zöldpaprika, 2 szelet zellergumó, 4 babérlevél, só, 1 kg savanyú káposzta, 1,5 dl olaj, körülbelül1 kg-os tisztított vadkacsa, majoránna, 6 gerezd fokhagyma, õrölt pirospaprika, õrölt kömény, õrölt fekete bors, kakukkfû, bazsalikom, 1 evõkanál paradicsompüré, 2 dl tejföl.

  • Ecetes apródinnye

    A teljesen egészséges, kemény, zöld apró dinnyéket kiválogatjuk. 15-20 percig bõ, hideg vízben áztatjuk, majd egyenként alaposan megmossuk.

  • Szerb saláta

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Barbecue csirkeszárnyak

    Barbecue csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Karfiolos sajtos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 1 kisebb karfiol
    - 15 dkg spagetti tészta
    - 3 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 2-2,5 dl tej
    - 15 dkg sajt
    - só
    - õrölt bors
    - szerecsendió
    - 1 teáskanál õrölt mustármag
    - 1 teáskanál ételízesítõ

  • Céklás húsgombóc

    Hozzávalók:

    - 3 db közepes cékla
    - 1 ek olívaolaj
    - 1 tk köménymag
    - 1 salotta hagyma
    - 25 dkg sertés darálthús
    - 2 dkg zsemlemorzsa
    - 1.5 dl tejföl
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 ek aprított kapor

  • Nándy lecsója

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 fej hagyma, 1 kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk majoranna, só.

  • Saláta tzacikivel

    Hozzávalók:

    1 nagyobb kígyóuborkam, 1 nagy pohár sûrû tejföl, 1 szál póréhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál oliva olaj, pár szem olajbogyó, só, õrölt bors

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Ukrán tojás

    Kívülrõl teljesen úgy néz ki, mint egy félbevágott fõtt tojás, de mégis más. Hozzávalók: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, csipet só.

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Americano

    A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.

  • Kakastöke körbetekert partyfalatok

    Hozzávalók: 25 dkg kakashere, 8 dkg vékony baconszelet ("sliced bacon") 1/2 kk frissen õrölt feketebors, 1 bagettkenyér.

loading...